Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Smetanová omáčka z lišek Hlavní jídla
11. 09. 2017 Přečteno: 12378x

Smetanová omáčka z lišek

Ingredience
- +
  • čerstvé lišky: 250
  • smetana ke šlehání: 120 ml 
  • bílé víno: 50 ml 
  • máslo: {1 PL} 
  • cibule: 1 ks 
  • česnek - stroužky: 1 ks 
  • čerstvý nebo sušený tymián
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Smetanová omáčka z lišek - recept

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Necháme asi pět minut redukovat. Až bude víno zredukované zhruba na polovinu, přidáme k němu lišky nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a prolisovaný česnek. Dusíme asi pět minut a přidáme smetanu ke šlehání. Smetanová omáčka z lišek se vaří asi 15 minut na středním plameni. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Výborná je omáčka s těstovinami, domácím houskovým nebo bramborovým knedlíkem či bramborovými noky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 11 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Tip na recept

Banánový sorbet

Banánový sorbet

Nejprve si oloupejte banány a nakrájejte je na středně velké kousky. Ty pak umístěte do zamrazitelného sáčku a nechte ovoce tuhnout v mrazáku alespoň několik hodin. Poté banány vyjměte, vložte do mixéru a…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Hrachová polévka

Polévky: Hrachová polévka

Hrách propláchneme pod tekoucí vodou, pak jej namočíme do vody a necháme bobtnat, nejlépe přes noc. Díky tomu…

Cizrnový hummus

Ostatní: Cizrnový hummus

Cizrnu neboli římský hrách si musíme nachystat den před plánovanou přípravou hummusu. Propláchneme ji, dáme do…

Mrkvová polévka se zázvorem

Polévky: Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkev nakrájíme na kousky nebo nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno. Zázvor očistíme a nastrouháme. V hrnci…

Plněné portobello žampiony

Hlavní jídla: Plněné portobello žampiony

Z očištěných žampionů odstraníme nožičky. Nastrouháme sýr, nakrájíme na kostičky šunku i s nožkami žampionů.…