spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Hlavní jídla

recept

Smetanová omáčka z lišek

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

čerstvé lišky: {250} g 

smetana ke šlehání: {120} ml 

bílé víno: {50} ml 

máslo: {1 PL} 

cibule: {1} ks 

česnek - stroužky: {1} ks 

čerstvý nebo sušený tymián

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Smetanová omáčka z lišek - recept

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Necháme asi pět minut redukovat. Až bude víno zredukované zhruba na polovinu, přidáme k němu lišky nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a prolisovaný česnek. Dusíme asi pět minut a přidáme smetanu ke šlehání. Smetanová omáčka z lišek se vaří asi 15 minut na středním plameni. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Výborná je omáčka s těstovinami, domácím houskovým nebo bramborovým knedlíkem či bramborovými noky.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 2 lidí

Přečteno: 2862x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Žampionová omáčka se smetanou

Cibuli si nakrájíme na velmi drobné kousky. Necháme ji zpěnit na kousku másla na pánvi. Jakmile bude cibule zlatavá, přidáme k ní žampiony nakrájené na tenké plátky. Restujeme a žampiony osolíme,...

Tip na recept

všechny recepty >

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolici rozdělíme na růžičky, brambory nakrájíme na kostičky, cibuli, česnek a chilli nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibuli, přidáme brokolici a brambory, společně orestujeme a zalijeme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Ostatní:

Teriyaki omáčka

Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme sójovou omáčku, špetku chilli papriček, rýžový ocet, sezamový olej, cukr, zázvor, česnek a pepř. Po...

Hlavní jídla:

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou

Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme vajíčko. Rohlík nakrájíme, namočíme do vody na 5 minut, vyždímáme a přidáme k masu. Utvoříme šišky, které opečeme na oleji a dáme stranou. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli,...

Ostatní:

Domácí tatarská omáčka

Vejce se žloutkem, hořčicí a octem vyšleháme ponorným mixérem, po kapkách přidáváme olej, dokud majonéza nezhoustne. Přidáme nakrájený najemno okurek, cibuli a prolisovaný stroužek česneku. Dochutíme bílým vínem,...

Hlavní jídla:

Rajská omáčka

Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody, do které jsme přidali bobkový list, nové koření a celý pepř. Vaříme doměkka. Na trochu oleje dáme rozpustit kousek másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli....

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte