spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Přílohy

recept

Šípková omáčka

Ingredience

šípky: {150} g

masový vývar: {400} ml

červené víno: {100} ml

máslo: {40} g

mouka hladká: {20} g

hřebíček: {2} ks

citron

sůl

cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Šípková omáčka – recept

Čerstvé nebo sušené šípky opláchneme v teplé vodě a povaříme v malém množství vody s hřebíčkem. Když jsou šípky měkké, vyndáme hřebíčky a šípky rozmixujeme ponorným mixérem. Rozmixované šípky přepasírujeme přes čisté plátýnko, abychom se zbavili jadérek a chloupků. Do hrnce k šípkům přidáme vývar, malé množství citronové kůry a citronové šťávy, soli a cukru podle chuti. Můžeme přidat červené víno a vše krátce povaříme, až se vyvaří alkohol. V malém kastrůlku rozpustíme máslo a přidáním mouky vytvoříme jíšku, kterou zahustíme připravenou šípkovou omáčku a vše spolu ještě krátce povaříme.

Šípková omáčka se hodí ke zvěřině i běžnějšímu masu připravenému nadivoko a podáváme ji s knedlíky nebo noky. Přípravu omáčky si můžeme zjednodušit použitím šípkové marmelády nebo zavařeniny.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Kančí se šípkovou omáčkou

Kančí maso odblaníme a prošpikujeme proužky slaniny. Koření rozdrtíme v hmoždíři, smícháme s rozpuštěným sádlem, citrónovou šťávou a touto směsí potřeme maso, které necháme v lednici 1 - 2 dny...

Tip na recept

všechny recepty >

Čočková polévka s párkem

Čočku den předem namočíme do studené vody a vodu slijeme. Cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno, brambory a mrkev na kostičky, párky na kolečka, česnek prolisujeme. Na oleji necháme rozpustit trochu másla a orestujeme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Nápoje:

Šípkový čaj ze sušených šípků

Sušené šípky rozdrtíme v hmoždíři nebo použijeme mixér. V druhém případě ale šípky rozmixujeme jen nahrubo. Šípkovou drť zalijeme v hrnci vodou a necháme asi 1 hodinu odstát. Pozvolna přivedeme k varu a vaříme pouze 2...

Hlavní jídla:

Kančí se šípkovou omáčkou

Kančí maso odblaníme a prošpikujeme proužky slaniny. Koření rozdrtíme v hmoždíři, smícháme s rozpuštěným sádlem, citrónovou šťávou a touto směsí potřeme maso, které necháme v lednici 1 - 2 dny odležet.  Kořenovou...

Ostatní:

Šípková marmeláda

Z omytých šípků odkrojíme stopku a druhý konec, rozpůlíme je a nachystáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a vaříme doměkka asi 1 hodinu. Směs přecedíme přes plátýnko do hrnce a šípky ještě důkladně...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte