spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Dezerty

recept

Rýžový nákyp

Ingredience

kulatozrnná rýže: {250} g

máslo: {100} g

krupicový cukr: {80} g

ovoce (meruňky, jahody, švestky,...): {400} g

vejce: {4} ks

mléko: {1} l

vanilkový cukr: {1} ks

mandle - hrst: {1} ks

skořice na dochucení

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Rýžový nákyp – recept

Ze všeho nejdříve propláchneme rýži a dáme ji vařit v mléce smíchaném s polovinou vanilkového cukru. Na rýžový nákyp musíme rýži uvařit zcela doměkka, měla by mít až kašovitou konzistenci.

Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s druhou polovinou vanilkového cukru. Smícháme s rozpuštěným máslem a směs nalijeme do uvařené rýže. Důkladně promícháme.

Vymažeme si pekáček máslem a uvařenou rýži smíchanou s nasekanými mandlemi do něj dáme. Na ni poklademe vypeckované ovoce, posypeme skořicí a potřeme pevným sněhem ušlehaným z bílků a krupicového cukru.

Rýžový nákyp pečeme přibližně 20 minut v troubě rozehřáté na 160 °C. Na dalších 10 minut zvýšíme teplotu na 180 °C a dopečeme do zlatova.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Nápoje

Domácí rýžové mléko

Rýži namočíme do vody a necháme odstát minimálně 24 hodin. Poté přidáme cukr a vanilková semínka a rozmixujeme. Domácí rýžové mléko přecedíme a za pomocí plátýnka vymačkáme vodu z rýže. Domácí...

Tip na recept

všechny recepty >

Hrachová polévka ze žlutého hrachu

Žlutý hrách namočíme den předem do studené vody a vodu slijeme. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme olej, na něm necháme rozpustit máslo, ve kterém zpěníme cibuli. Přidáme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Polévky:

Rýžová polévka se zeleninou

Do horkého zeleninového vývaru přidáme přidáme mrkev a petržel nakrájené na kolečka, rýži, pepř a sůl. Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže. Rozklepneme vejce do hrnečku a přes vidličku vlijeme do vroucí polévky....

Hlavní jídla:

Pilaf

Nakrájenou cibulku zpěníme, přidáme špetku skořice, římského kmínu, kardamomu, koriandru, badyán, bobkový list a nové koření. Zasypeme syrovou rýži, zalijeme naběračkou vývaru, necháme vyvařit a postup opakujeme,...

Hlavní jídla:

Tikka masala

Kuřecí maso nakrájíme na kousky a naložíme přes noc do oleje se strouhaným zázvorem a prolisovaným česnekem. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso. Před koncem smažení přidáme garam...

Hlavní jídla:

Rybí nákyp

Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na masovém strojku. Připravíme světlou jíšku smícháním másla a hladké mouky, nalijeme mléko a uděláme...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte