Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rybí karbanátky z lososa a sladkých brambor Hlavní jídla
17. 08. 2018 Přečteno: 2811x

Rybí karbanátky z lososa a sladkých brambor

Ingredience
- +
  • losos bez kůže: 300 g
  • menší batáty: 2 ks
  • vejce: 1 ks
  • citrónová šťáva: 1 PL
  • lístky šalvěje: 2 ks
  • lístky bazalky: 4 ks
  • máslo
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Rybí karbanátky z lososa a sladkých brambor - recept

Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Rozšťoucháme je a necháme vychladnout. Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, poklademe tenkými plátky másla a upečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 190 °C asi 10 - 15 minut podle velikosti porcí. Lososa rovněž necháme vychladnout, roztrháme na malé kousky a smícháme s batáty. Přimícháme vejce, trochu soli a pepře, nadrobno nasekanou šalvěj a bazalku

Ze směsi vytvarujeme karbanátky, které z obou stran osmažíme dozlatova v rozehřátém oleji. Chceme-li zdravější varinatu, potřeme rybí karbanátky z lososa a sladkých brambor lehce olejem a upečeme při teplotě 200 °C asi 15 minut dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kruti-karbanatky-pecene-v-troube.jpg Hlavní jídla

Krůtí karbanátky pečené v troubě

Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Smícháme mleté maso, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř a trochu majoránky. Vše důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které pokládáme do pekáče vymazaného…

kruti-karbanatky-se-syrem.jpg Hlavní jídla

Krůtí karbanátky se sýrem

Mleté krůtí maso smícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou cibulkou a petrželkou, prolisovaným česnekem, trochou soli a pepře. Důkladně promícháme a necháme v lednici asi 30 minut odpočinout.…

pohankove-karbanatky_1.jpg Hlavní jídla

Pohankové karbanátky

Pohanku uvaříme doměkka v osolené vodě, přikryjeme pokličkou a necháme dojít asi 20 minut. Pohanku scedíme a smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, prolisovaným česnekem, vejci a kořením. Ze…

kruti-karbanatky.jpg Hlavní jídla

Krůtí karbanátky

Mleté krůtí maso smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou šalotkou a petrželkou, majoránkou, tymiánem, solí, pepřem a lžičkou oleje. Přisypeme trochu strouhanky, propracujeme a necháme asi 30…

pecene-kvetakove-placicky-se-syrem.jpg Hlavní jídla

Pečené květákové placičky se sýrem

Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Květák nakrájíme nadrobno nebo rozmačkáme vidličkou, smícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou slaninou a cibulkou, strouhaným…

Tip na recept

Marmeláda z černého rybízu

Marmeláda z černého rybízu

Rybíz důkladně očistíme od stopek a umyjeme. Kuličky rybízu rozmixujeme a dáme do hrnce spolu s cukrem. Rybíz obsahuje přirozeně dost pektinu, proto nemusíme přidávat žádný želírovací produkt. Pokud bychom…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Rychlá česneková polévka

Polévky: Rychlá česneková polévka

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a pořádně propláchneme ve studené vodě. Cibuli nakrájíme nadrobno,…

Salát z černé čočky

Přílohy: Salát z černé čočky

Čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalejeme vývarem tak, aby byla zakrytá. Na mírném ohni necháme za občasného…

Kuřecí cordon bleu

Hlavní jídla: Kuřecí cordon bleu

Kuřecí prsa důkladně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Jednu stranu masa vždy potřeme hořčicí a poté…