spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Hlavní jídla

recept

Rajská omáčka

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hovězí krk: {500} g

3 bobkový list: {3} ks

hladká mouka: {2} PL

celý pepř: {10} ks

nové koření: {5} ks 

rajčatový protlak: {100} g

rajčatové pyré: {100} g

sůl 

cukr

máslo

olej

petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Rajská omáčka – recept

Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody, do které jsme přidali bobkový list, nové koření a celý pepř. Vaříme doměkka. Na trochu oleje dáme rozpustit kousek másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou, promícháme a zalijeme jednou naběračkou vývaru z hovězího masa. Rajčatový protlak smícháme s rajčatovým pyré, příp. trochou vody a přimícháme do omáčky. Krátce povaříme, dosolíme, dochutíme cukrem a můžeme přidat nadrobno nakrájenou petrželku. Nakonec dáme do rajské omáčky prohřát plátky hovězího masa

Rajská omáčka s hovězím masem se podává s houskovým knedlíkem nebo z těstovinami.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 2 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Koprová omáčka

Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a povaříme asi 25 minut. Přidáme ocet, osolíme a omáčku přecedíme přes jemné sítko. Přidáme smetanu pro zjemnění omáčky, krátce povaříme a...

Tip na recept

všechny recepty >

Králičí paštika s játry

Cibuli a jablka nakrájíme nadrobno, králičí maso zbavíme všech kostí a blanek a nakrájíme na kostky. Játra důkladně odblaníme, odstraníme tuk a žluč, omyjeme a necháme okapat.  Na pánvi rozpustíme lžíci sádla a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Znojemská omáčka k pečeni

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme hovězí maso a ze všech stran naprudko osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené okurky dle chuti a pod...

Ostatní:

Omáčka chimichurri

V míse smícháme vinný ocet, rozdrcený bobkový list, olivový olej, prolisovaný česnek, chilli koření, rozmarýn, oregano, najemno nakrájenou petrželku, osolíme, opepříme a necháme v lednici 3 hodiny uležet. Výborná...

Ostatní:

Teriyaki omáčka

Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme sójovou omáčku, špetku chilli papriček, rýžový ocet, sezamový olej, cukr, zázvor, česnek a pepř. Po...

Hlavní jídla:

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou

Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme vajíčko. Rohlík nakrájíme, namočíme do vody na 5 minut, vyždímáme a přidáme k masu. Utvoříme šišky, které opečeme na oleji a dáme stranou. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli,...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte