spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Předkrmy a chuťovky

vyhledáno 151 receptů

Předkrmy a chuťovky

Zapečená dýně hokkaido

Nejprve dýni hokaido zbavíme jader a důkladně očistíme, ale neloupeme. Následně nakrájíme na větší kousky a ty rozprostřeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem. Olivový olej smícháme se...

Předkrmy a chuťovky

Vepřový jazyk

Vepřový jazyk pořádně omyjeme, očistíme, dáme do hrnce s osolenou vodou vařit. Do vody přidáme kuličky pepře a nového koření s rozpůlenou cibulí. Pod pokličkou vaříme doměkka. Když se nám jazyk...

Předkrmy a chuťovky

Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a necháme 15 minut odležet. Utvoříme placky, které buď smažíme na troše oleje, nebo opékáme na grilu z obou stran dozlatova.

Předkrmy a chuťovky

Bliny neboli ruské lívance

V teplém mléce rozmícháme droždí, přidáme hladkou mouku a cukr, pořádně rozmícháme a necháme pod utěrkou v teple kynout. Poté přidáme špetku soli, žloutek, rozpuštěné máslo, zamícháme a necháme...

Předkrmy a chuťovky

Frittata

Na tenké plátky nakrájíme brambory a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Nakrájíme na nudličky anglickou slaninu, na kolečka klobásu. Na pánvi s olivovým olejem opékáme asi po dobu dvou minut...

Předkrmy a chuťovky

Žemlovka s jablky

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na...

Předkrmy a chuťovky

Jarní závitky

Nastrouháme zelí a papriku, přidáme mleté maso, sůl a pepř dle chutí, vejce, solamyl, strouhanku, aby těsto nebylo ani řídké ani tuhé. Vše pořádně promícháme, zakapeme worchesterem a sójovou...

Předkrmy a chuťovky

Chilli papričky plněné sýrem

Chilli papričky omyjeme a zbavíme jadřinců. Sýr s česnekem nakrájíme na plátky, kapary propláchneme, ančovičky nakrájíme na kousky. Chilli papričky vložíme do zapékací mísy, přidáme olivový olej a...

Předkrmy a chuťovky

Sýrové suflé

Připravíme bešamel - rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, přidáme mléko, sůl, pepř, muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme z ohně. Přidáme nastrouhaný ementál s...

Předkrmy a chuťovky

Plněné portobello žampiony

Z očištěných žampionů odstraníme nožičky. Nastrouháme sýr, nakrájíme na kostičky šunku i s nožkami žampionů. Spaříme špenát, lehce z něj vymačkáme vodu a vše smícháme dohromady. Kloboučky žampionů...

Tip na recept

všechny recepty >

Kuře na paprice se zakysanou smetnou

Maso omyjeme, naporcujeme na středně velké kousky, osolíme a lehce opepříme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme v hlubším kastrolku. Přidáme kousky kuřete a opékáme tak dlouho, dokud není maso ze všech...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Broskvové smoothie

    Vždycky, když si dávám broskvové smoothie, uvědomím si, že broskve jsou ve velkém množství kultur spojovány se symbolem ženy, který…

  • Mangové smoothie

    Vyzkoušel jsem, ochutnal jsem. Dost hustý pití! Doporučuji !!

  • Fasolada

    Můžu potvrdit, fasoladu taky jím pořád. Jen mi ale přijde, že si se mnou povídá čím dál méně lidí...

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Salát z řapíkatého celeru

Řapíkatý celer zbavíme vláken a nakrájíme na nudličky, stejně tak nakrájíme i celer bulvový. Jablka zbavíme jadřinců a připravíme z nich tenké plátky, které zastříkneme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Majonézu a...

Dezerty:

Cheesecake s jahodovým pyré

Sušenky rozdrtíme a smícháme se změklým máslem. Menší formu na dort vymažeme a namačkáme do ní sušenkovou drobenku. Troubu předehřeje na 160 °C. Mezitím smícháme mascarpone, zakysanou smetanu, vejce, moučkový a...

Polévky:

Bramborová polévka se zeleninou

Brambory, mrkev, celer a kedlubnu nakrájíme na kostičky, stroužky česneku a cibuli (neoloupanou) necháme vcelku. V hrnci rozehřejeme olej, necháme v něm rozpustit máslo a orestujeme na něm mrkev, celer a kedlubnu....

Hlavní jídla:

Tagliatelle s lososem

Lososa nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Těstoviny uvaříme al dente (na skus), na olivovém oleji osmahneme kousky lososa. Až jsou opečené, přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr, osolíme a opepříme....

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte