spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1662 receptů

Předkrmy a chuťovky

vyhledáno 149 receptů

Předkrmy a chuťovky

Králičí rillettes [rijet]

Králičí stehna osolíme a opepříme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev, na které slaninu s králíkem orestujeme. Ve větším hrnci svaříme 600 ml vody s bílým vínem, přidáme cibuli s...

Předkrmy a chuťovky

Pivní cibulové kroužky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. V míse smícháme mouku, škrob, vejce, pivo, sůl a pepř. Cibulové kroužky obalujeme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme z...

Předkrmy a chuťovky

Koláčky z listového těsta

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm orestujeme. Přidáme cukr a necháme jej zkaramelizovat. Posypeme lístky tymiánu. Cibuli zalejeme polovinou...

Předkrmy a chuťovky

Kachní prsa

Z kachních prsou odkrájíme přebytečnou kůži po stranách. Kůži nakrájíme na malé kousky a dáme je stranou. Zbytek kůže, která zůstane na masu nařízneme do mřížky. Osolíme, opepříme a vetřeme do kůže...

Předkrmy a chuťovky

Kachní škvarky

Kachní kůži nakrájíme na malé kousky, které vložíme do rozpálené pánve a škvaříme. Můžeme posypat čerstvým tymiánem. Občas promícháme a sádlo postupně sléváme. Kachní škvarky osolíme a podáváme s chlebem jako předkrm. 

Předkrmy a chuťovky

Plněná vejce

Vajíčka uvaříme natvrdo. Oloupeme a podélně je rozkrojíme. Vyjmeme žloutky a dáme je do misky. Ke žloutkům přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu, nakrájenou šalotku, prolisovaný česnek a hořčici....

Předkrmy a chuťovky

Paštika z husích jater

Husí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu máslo, na které osmažíme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájená husí játra a nasekaný česnek. Zasypeme...

Předkrmy a chuťovky

Krevetový koktejl

Do litru vody nalejeme ocet a sůl, přivedeme k varu. Přidáme krevety a vaříme 3 minuty. Očistíme šalotku, řapíkatý celek a nakrájíme je nadrobno. V menší míse vyšleháme majonézu s wasabi pastou a...

Předkrmy a chuťovky

Chlebíčky s uzeným lososem

Žervé smícháme s nadrobno nakrájenou pažitkou, lehce zakápneme citronovou šťávou a potřeme jím na kolečka nakrájenou bagetu. Okurky nakrájíme na kolečka. Chlebíčky ozdobíme uzeným lososem, okurkou, koprem a zakápneme citronovou šťávou. 

Předkrmy a chuťovky

Nakládaný sýr

Sýr nakrájíme na kostičky a posypeme mletou paprikou. Připravíme si čistou uzavíratelnou sklenici. Sýr prokládáme nakrájenou cibulí, česnekem, pepřem a bylinkami. Zalejeme olejeme, aby byly všechny...

Tip na recept

všechny recepty >

Těstoviny se zelím a houbami

V hlubší pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm rozpustit kousek másla a na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné a na menší kousky nakrájené houby a necháme, až pustí vodu. Přisypeme všechno...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Cheesecake z ovesných vloček

    Jedním slovem katastrofa, nejsem proti zdravějším dezertů, ale tohle je naprosto bez chuti, nemastné-neslané. 3lzice medu na skoro kilo tvarohu…

  • Malinový cheesecake

    Dobrý den, já jsem ho dělala ve formě o průměru 25 ⌀. Tudíž Vám vyjde stejná výška jako je na obrázku.

  • Pomalu pečená krkovice

    Představ si, že dáš maso do pekáče a přikryješ ho tou druhou půlkou pekáče. Já používám tenhle -…

Doporučené recepty

Polévky:

Svítek do polévky

Vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky rozšleháme do pěny, přimícháme žloutky a polohrubou mouku. Posolíme, popepříme, dáme muškátový oříšek a opékáme pomalu na pánvi z obou stran. Vychladnuté placky nakrájíme na nudličky a sypeme do vroucí polévky na talíři.

Hlavní jídla:

Pečený candát se zeleninou

Candáta několikrát nařízneme na kůži tak, abychom neprořízli maso, osolíme a opepříme. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme ve vroucí vodě (stačí okolo 20 až 30 vteřin), ihned zchladíme a oloupeme. Česnek nakrájíme na...

Polévky:

Rajská polévka z čerstvých rajčat

Rajčata spaříme a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehřejeme trochu másla se lžící olivového oleje. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata a nasekaný...

Ostatní:

Švestková povidla

Švestky omyjeme, odpeckujeme, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do hrnce. K švestkám přisypeme cukr, nalijeme ocet, pořádně promícháme a přikryté necháme několik hodin (ideálně přes noc) odstát, aby švestky pustily...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte