spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Přílohy

recept

Pesto z červené řepy

Ingredience

střední červená řepa: 2 ks

vlašské ořechy nebo loupané mandle: {2} PL

strouhaný parmezán: {2} PL

stroužky česneku: {2} ks

čerstvý tymián: {1} PL

hladkolistá petržel: {1} PL

olivový olej: {4} PL

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Pesto z červené řepy - recept

Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na středně velké kusy, smícháme s trochou olivového oleje, soli, pepře, celými stroužky česneku a tymiánem. Zabalíme do alobalu, pevně utěsníme, pečeme na 200 °C asi 45 minut a necháme vychladnout. 

Vše včetně upečeného česneku vložíme do mixéru, přidáme oříšky, parmezán, olivový olej dle požadované konzistence a pouze krátce rozmixujeme. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku, podle chuti dosolíme a dopepříme. 

Pesto z červené řepy můžeme podávat na těstoviny, ale i jako pomazánku na jednohubky. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Ostatní

Pesto z česneku medvědího

Medvědí česnek opereme pod tekoucí vodou, osušíme jej a zbavím tvrdých lodyh. Piniové oříšky opražíme nasucho na pánvi, čímž se nám podaří zvýraznit jejich chuť. Parmazán si nastrouháme najemno....

Ostatní

Bazalkové pesto

Lístky bazalky opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Dáme je do hmoždíře a rozetřeme je se solí v hladkou hmotu. Osvědčeným postupem je spíše tření lístků o okraje než jejich násilné tlučení ve...

Ostatní

Rajčatové pesto

Nejdříve si připravíme mandle, které opražíme na suché pánvi. Poté je dáme do mixéru a rozmixujeme je, abychom získali práškovou konzistenci. Přemístíme je do mísy. V hmoždíři utřeme bazalku...

Ostatní

Rukolové pesto

Při vytváření pesta budeme potřebovat mixér, skvěle nám poslouží ponorný. Vložíme do něj rukolu, olej, limetkovou šťávu a stroužek česneku. Pokud chceme, můžeme trochu opepřit, ale není to nutné....

Ostatní

Petrželové pesto

Do mixéru vložíme petržel, ořechy, česnek, citronovou šťávu, kůru a parmazán. Všechny ingredience rozmixujeme, následně přilijeme olivový olej a pouze lehce promícháme. Petrželové pesto je skvěle...

Tip na recept

všechny recepty >

Citronový krém

Žloutky, citronovou šťávu, kůru a třtinový cukr mícháme ve vodní lázni asi 7 minut do zhousnutí. Poté sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracujeme máslo.  Citronový krém můžeme smíchat například s mascarpone, skvěle se hodí také k tvarohu. 

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Carpaccio z červené řepy

Předehřejeme si troubu na 190 °C. Řepu před pečením omyjeme a zabalíme do dvou vrstev alobalu. Pečeme ji asi 1 hodinu doměkka. Řepa je upečená, jakmile jí lehce projde dřevěná špejle. Carpaccio z červené řepy...

Pomazánky:

Pomazánka z červené řepy

Červenou řepu oloupeme, okrojíme konce a nastrouháme na hrubém struhadle. Řepu promícháme s tvarohem, jogurtem a menší lžičkou oleje. Dochutíme solí a pepřem, zakápneme citronovou šťávou. Pomazánka z červené řepy...

Ostatní:

Pesto z česneku medvědího

Medvědí česnek opereme pod tekoucí vodou, osušíme jej a zbavím tvrdých lodyh. Piniové oříšky opražíme nasucho na pánvi, čímž se nám podaří zvýraznit jejich chuť. Parmazán si nastrouháme najemno. Připravíme si mixér,...

Ostatní:

Rajčatové pesto

Nejdříve si připravíme mandle, které opražíme na suché pánvi. Poté je dáme do mixéru a rozmixujeme je, abychom získali práškovou konzistenci. Přemístíme je do mísy. V hmoždíři utřeme bazalku s česnekem, tu pak...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte