Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Losos s citrónovou omáčkou Hlavní jídla
04. 10. 2017 Přečteno: 23486x

Losos s citrónovou omáčkou

Ingredience
- +
  • filety z lososa: 400 g
  • smetana ke šlehání: 150 ml
  • citrón: 1 ks
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • kopr 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Losos s citrónovou omáčkou – recept

Lososa lehce osolíme, opepříme a pokapeme trochou citrónu. Na rozpáleném olivovém oleji opečeme filety zprudka z obou stran a následně vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C, kde se bude losos dopékat asi 10 minut.

Mezitím si připravíme citrónovou omáčku na pánvičce, na které se losos opékal. Vlijeme na ni smetanu a necháme projít varem. Poté do smetany vymačkáme jeden citrón, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme ještě pár minut, než omáčka zhoustne. Nakonec vmícháme nakrájený kopr.

Lososa s citrónovou omáčkou servírujeme s libovolnou bramborovou přílohou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 68 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Kuře na rozmarýnu

Hlavní jídla: Kuře na rozmarýnu

Kuřecí maso osolíme, opepříme a okmínujeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky, česnek oloupeme na necháme vcelku. Do…

Mexické guacamole

Ostatní: Mexické guacamole

Základem pravého mexického guacamole je dobře vyzrálé avokádo a limetková šťáva, která jídlu dává tu pravou chuť. …

Višňová polévka

Polévky: Višňová polévka

Višně zbavíme pecek, zalijeme studenou vodou, přidáme hřebíček, skořici, nastrouhanou kůru z citronu, přivedeme k…

Chobotnicový salát

Saláty: Chobotnicový salát

Očištěnou chobotnici nakrájíme na menší kousky a uvaříme asi v 500 ml osolené vody smíchané s vinným octem.…