spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1686 receptů

Ostatní

recept

Kořenová zelenina v soli

Ingredience

mrkev: 500 g

petržel: 250 g

celer: 250 g

česnek - stroužky: 1 ks

sůl: 200 g

kopr nebo petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Kořenová zelenina v soli - recept

Očištěnou zeleninu nastrouháme nahrubo a promícháme se solí a prolisovaným česnekem. podle chuti můžeme k zelenině přidat nadrobno nasekaný kopr nebo zelenou petrželku. Kořenovou zeleninu v soli plníme do čistých sklenic, kam ji prsty dobře upěchujeme. Zavíčkujeme a skladujeme v suchu a chladu, kde nám vydrží několik měsíců. Před použitím zeleninu opláchneme studenou vodou, abychom ji zbavili soli. I tak nám však kořenová zelenina v soli dostatečně ochutí polévku, takže vývar už není třeba více solit. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 5 lidí

Přečteno: 2417x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Pečená kořenová zelenina

Petržel, mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na středně velké kousky, oloupanou cibuli na čtvrtky. Rozehřejeme troubu na 210 - 220 °C. Vezmeme si zapékací mísu a dáme do ní všechnu zeleninu,...

Tip na recept

všechny recepty >

Rukolová polévka

V hrnci rozehřejeme máslo a opečeme nakrájenou cibuli. Přidáme rukolu, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme, opepříme a vmícháme smetanu. Rukolová polévka je výborná s opečenými krutony nebo zakysanou smetanou.

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

  • Caesar salát

    Doporučuji taky špenátový salát:) https://zdraverecepty.cz/recepty/spenatovy-salat-s-kurecim-masem/

Doporučené recepty

Přílohy:

Zapečená zelenina

Cuketu a mrkev nakrájíme na tenká kolečka nebo kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Na pánvi osmahneme na rozehřátém másle mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut. Přidáme cibuli, hrášek, česnek,...

Přílohy:

Glazovaná mrkev na medu

Mrkev očistíme a povaříme na prudkém ohni v osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Poté uvařenou mrkev blanšírujeme. Dáme pod ledovou vodu zcela vychladnout. Na pánvi na másle mrkev osmahneme. Posolíme, popepříme a polijeme...

Polévky:

Rýžová polévka se zeleninou

Do horkého zeleninového vývaru přidáme přidáme mrkev a petržel nakrájené na kolečka, rýži, pepř a sůl. Pod pokličkou vaříme do změknutí rýže. Rozklepneme vejce do hrnečku a přes vidličku vlijeme do vroucí polévky....

Hlavní jídla:

Baba Ganoush

Lilky propícháme několikrát vidličkou, dáme na plech. Pečeme v přehřáté troubě při 200 ˚C doměkka asi 40 - 50 minut. Během pečení každých 10 minut lilky otáčíme. Po upečení lilky rozpůlíme. Když lilky vychladnou,...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte