spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1708 receptů

Hlavní jídla

recept

Kančí se šípkovou omáčkou

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

kančí kýta nebo plec: {350} g

šípková marmeláda: {100} g

suché červené víno: {80} ml

masový vývar: {150} ml

uzená slanina: {80} g

větší cibule: {1} ks

mrkev: {1} ks

petržel: {1} ks

malý celer: {0.5} ks

sádlo: {2} PL

citron: {0.25} ks

strouhaný perník: {1} PL

nové koření: {3} ks

bobkový list: {1} ks

celý pepř: {4} ks

jalovec: {2} ks

hřebíček: {2} ks

mletá skořice: {0.25} KL

tymián: {0.5} KL

sůl

mletý pepř

třtinový cukr

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Kančí se šípkovou omáčkou - recept

Kančí maso odblaníme a prošpikujeme proužky slaniny. Koření rozdrtíme v hmoždíři, smícháme s rozpuštěným sádlem, citrónovou šťávou a touto směsí potřeme maso, které necháme v lednici 1 - 2 dny odležet

Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme na kostičky, vývar ohřejeme. Z masa odstraníme kousky koření a v rozehřátém pekáčku ho necháme orestovat dohněda ze všech stran. K masu vrátíme kousky koření i se šťávou, kterou pustilo. Šťávu necháme odpařit, maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a do stejného pekáčku dáme orestovat cibuli a kořenovou zeleninu. Zeleninu restujeme pozvolna a dohněda. Vrátíme kančí maso, osolíme, opepříme a podlijeme červeným vínem, ze kterého necháme odpařit alkohol. Zalijeme vývarem, přidáme šípkovou marmeládu, přiklopíme a necháme dusit při teplotě 170 °C asi 2 hodiny doměkka. 

Kančí maso přemístíme do hrnce, přiklopíme pokličkou a dáme do vypnuté trouby. Omáčku propasírujeme (nemixujeme, protože jsou v ní kousky koření), dochutíme solí, pepřem, citrónem nebo cukrem dle chuti. Omáčku nakonec můžeme zahustit strouhaným perníkem, který v ní ještě pár minut povaříme.

Kančí se šípkovou omáčkou se podává s houskovým knedlíkem.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Ostatní

Povidlová omáčka k masu

V kastrolku rozehřejeme máslo, zamícháme do něj mouku a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme ji trochou vody, jíšku v ní rozmícháme a přidáme švestková povidla. Ochutíme citrónovou šťávou, skořicí,...

Tip na recept

všechny recepty >

Indický dhál z červené čočky

Čočku propláchneme a uvaříme doměkka (asi 20 minut). Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Na oleji necháme rozvonět římský kmín, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět....

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Ostatní:

Teriyaki omáčka

Rýžové víno přivedeme v hrnci k varu, ubereme teplotu na polovinu a necháme vařit asi 10 minut. Poté přidáme sójovou omáčku, špetku chilli papriček, rýžový ocet, sezamový olej, cukr, zázvor, česnek a pepř. Po...

Hlavní jídla:

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou

Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme vajíčko. Rohlík nakrájíme, namočíme do vody na 5 minut, vyždímáme a přidáme k masu. Utvoříme šišky, které opečeme na oleji a dáme stranou. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli,...

Ostatní:

Domácí tatarská omáčka

Vejce se žloutkem, hořčicí a octem vyšleháme ponorným mixérem, po kapkách přidáváme olej, dokud majonéza nezhoustne. Přidáme nakrájený najemno okurek, cibuli a prolisovaný stroužek česneku. Dochutíme bílým vínem,...

Hlavní jídla:

Rajská omáčka

Hovězí maso vložíme do vroucí osolené vody, do které jsme přidali bobkový list, nové koření a celý pepř. Vaříme doměkka. Na trochu oleje dáme rozpustit kousek másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli....

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte