Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jelení svíčková na smetaně Hlavní jídla
07. 12. 2019 Přečteno: 6514x

Jelení svíčková na smetaně

Ingredience
- +
  • jelení kýta: 250 g
  • uzený špek: 50 g
  • mražená zelenina na svíčkovou: 1 ks
  • smetana na šlehání 33%: 1 ks
  • červené víno: 30 ml
  • citron: 1 ks
  • hladká mouka: 1 PL
  • mléko
  • máslo
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • šlehačka
  • brusinky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Jelení svíčková na smetaně - recept

Jelení kýtu si prošpikujeme uzeným špekem. Citron zbavíme kůry a nakrájíme na kolečka.Troubu si předehřejeme na 150 °C. Zbylý špek zprudka osmahneme na pánvi, přidáme maso, aby se zatáhlo. Maso odložíme do pekáčku. Na pánev přidáme máslo a osmahneme zeleninu na svíčkovou. Poté ji přidáme do pečící mísy k masu spolu s kolečky citronu a kořením. Podlejeme červeným vínem a pod pokličkou pečeme zhruba 3 hodiny, dokud maso nezměkne. 

Poté maso vyděláme a udržujeme jej teplé. Ze zeleninového výpeku odstraníme koření a rozmixujeme do hladka. Mouku si rozmícháme v troše mléka a omáčku zahustíme. Chvilku povaříme, přidáme smetanu. Na závěr svíčkovou omáčku ochutíme solí, případně citronem dle chuti.

Jelení svíčkovou na smetaně podáváme se šlehačkou, brusinkami a houskovým knedlíkem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

houskovy-knedlik.jpg Hlavní jídla

Houskový knedlík

Housky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko, droždí a větší špetku cukru, abychom vytvořili kvásek, který necháme vykynout na teplém místě. Smícháme kvásek s moukou a trochou soli. Rozšleháme vajíčko a spolu…

Tip na recept

Domácí bramborák

Domácí bramborák

Brambory nastrouháme nahrubo. Zalejeme teplým mlékem, přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, podle chuti sůl, pepř a majoránku. Důkladně promícháme. Na pánvi rozehřejeme sádlo. Placky by měly v sádle plavat…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Kokosová bábovka

Dezerty: Kokosová bábovka

Troubu předehřejeme na 180 °C. Oddělíme žloutky a bílky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Mléko lehce ohřejeme, ale…

Kroupové rizoto

Hlavní jídla: Kroupové rizoto

Do hrnce s vroucí osolenou vodou dáme kroupy s bobkovým listem a několika kuličkami nového koření a vaříme doměkka…

Vepřové rizoto se zeleninou

Hlavní jídla: Vepřové rizoto se zeleninou

Rýži propláchneme a uvaříme. Může zůstat lehce tvrdkavá. Mrkev očistíme a asi 5 minut povaříme ve vroucí vodě,…

Kari omáčka

Přílohy: Kari omáčka

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem v…