Holandské řízky z mletého masa
Ingredience
- mleté vepřové maso: 400 g
- eidam (ideálně alespoň 40%): 100 g
- vejce: {1}
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- petrželka
- voda dle potřeby
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mleté maso smícháme s nastrouhaným sýrem, kořením a nasekanou petrželovou natí. Sýr použijeme co nejtučnější, ideálně eidam nebo goudu. Pokud potřebujeme, zředíme směs trochou vody. Z masové směsi tvarujeme přibližně stejně velké placky a obalíme v trojobalu, tedy v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Takto připravené holandské řízky z mletého masa smažíme ve větší vrstvě oleje do zlatova.
Holandské řízky z mletého masa tvoříme vždy z čerstvého masa. Maso si můžeme namlet také doma, hodí se například libovější bůček. Řízky podáváme teplé s bramborem a zeleninovou přílohou.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Nejdříve si připravíme zálivku. Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Chléb nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi. Na stejnou pánev poté dáme opéct kousky slaniny. Jakmile se…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Koupím malpu kapucínskou
Nic
Chtěl jsem se optat jestli nevíte jak mám postupovat když mám narkolepsií s kataplexií,jestli se toho mohu zba...
Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...
Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/
Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme,…
Brambory omyjeme, očistíme a dáme vařit ve slupce. Po uvaření je oloupeme, osolíme a prolisujeme do mísy. Necháme…
Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a…
Cibuli si nakrájíme na měsíčky. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém cibuli restujeme asi 1 minutu. Poté přisypeme…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.