spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1708 receptů

Přílohy

recept

Domácí Focaccia

Ingredience

hladká mouka: 500 g

čerstvé droždí: 21 g

olivový olej: 50 ml

sůl: 1 KL

bylinky (tymián, rozmarýn)

olivy (černé, zelené)

sýr parmazán

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Domácí Focaccia – recept

Mouku promícháme s lžičkou soli. Smícháme půl litru vlažné vody, olivový olej a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme droždí rozpustit. Postupně naléváme do mouky, lehce mícháme. Mělo by nám vzniknout řídší hladké těsto. Čistou mísu vytřeme olejem a přelejeme do ní těsto, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 hodinu kynout

Po vykynutí těsto vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem, rukama potřenýma olejem vypracujeme z těsta placku o síle asi 2 cm. Pokápneme olejem, poklademe nakrájenými olivami (můžeme vynechat nebo dát jen jeden druh). Posypte nasekanými bylinkami, nastrouhaným parmazánem a lehce posolte hrubozrnou solí. Prsty vše zatlačíme do těsta. 

Foccaciu necháme ještě asi 15 minut kynout. Troubu mezitím předehřejeme na 220 °C. Pečeme dozlatova zhruba 15 minut.

Domácí Focaccia je italský slaný chléb, který se skvěle hodí například ke grilovanému hovězímu steaku. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Přílohy

Bageta s bylinkovým máslem

Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Rozmarýn nasekáme na co nejmenší kousky, česnek prolisujeme. Máslo, rozmarýn, česnek, trochu soli a...

Přílohy

Domácí ciabatta

Na kousky nakrájíme olivy. V míse smícháme hladkou mouku s droždím, olivovým olejem, solí a teplou vodou. Na pomoučeném vále důkladně propracujeme a necháme zakryté v teple kynout. Po vykynutí na...

Přílohy

Focaccia

Vypracujeme kvásek a necháme ho vzejít. Z mléka, hladké mouky, soli, olivového oleje, špetky cukru a kvásku vypracujeme těsto. Z něho vypracováváme placky, je lepší je dělat raději menší, jsou...

Tip na recept

všechny recepty >

Houbová sekaná

Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Rohlíky nakrájíme a zalijeme vlažným mlékem. Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nasekanou nadrobno, po chvilce přidáme houby, osolíme, opepříme a necháme podusit. Přidáme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Přílohy:

Pita chléb

Smícháme mouku, droždí, sůl, vodu, olej, cukr a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky, potřeme je olejem a necháme opět kynout. Z každého bochánku rozválíme placku....

Přílohy:

Francouzská bageta

Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme kvásek a vypracujeme na těsto. Necháme v teple kynout asi hodinu. Po vykynutí přesuneme na pomoučený...

Přílohy:

Domácí ciabatta

Na kousky nakrájíme olivy. V míse smícháme hladkou mouku s droždím, olivovým olejem, solí a teplou vodou. Na pomoučeném vále důkladně propracujeme a necháme zakryté v teple kynout. Po vykynutí na vále rozdělíme těsto...

Předkrmy a chuťovky:

Bruschetta s rajčaty [brusketa]

V misce si smícháme olivový olej, balsamico, sůl a mletý černý pepř a touto směsí potřeme jednu stranu plátku bagetky. Předehřejeme si troubu na 180 °C a bagetky necháme zlehka opéct. Rajčata a cibuli nakrájíme...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte