Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Domácí bezinková limonáda Nápoje
08. 04. 2016 Přečteno: 3127x

Domácí bezinková limonáda

Ingredience
- +
  • 2 litry vody
  • 10 květů černého bezu
  • 6 lžic třtinového cukru

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Domácí bezinková limonáda - recept

Květy z bezinky vložíme do velké zavařovací sklenice nebo džbánu a zalijeme dvěma litry vody. Zakryjeme plátýnkem, aby do limonády nelítal hmyz a necháme stát při pokojové teplotě 24 hodin. Poté se domácí bezinková limonáda musí scedit, aby v ní nezůstaly květy. Nakonec dosladíme cukrem podle chuti. Podáváme ve vysokých sklenicích s ledem. Domácí bezinková limonáda se může uchovávat v lednici asi týden, možná trochu déle.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 9 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

bezova-stava.jpg Nápoje

Bezová šťáva

Vodu převaříme a necháme vychladnout, omyté citróny nakrájíme na plátky. Přebrané květy černého bezu vložíme do velkého hrnce, zalijeme vodou, přidáme citróny, kyselinu citrónovou a necháme 24 hodin zakryté…

Tip na recept

Pečený losos

Pečený losos

Máslo necháme změknout, zapracujeme do něj nadrobno nasekaný kopr a necháme opět ztuhnout. Lososa očistíme, můžeme odstranit i kůži, ale není to nutné. Položíme na pečicím papírem vyložený plech, jemně…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Pštrosí steak

Hlavní jídla: Pštrosí steak

Očištěné pštrosí maso potřeme olivovým olejem a posypeme z obou stran tymiánem. Vyšší steaky naklepeme pomocí…

Cibulové kroužky

Předkrmy a chuťovky: Cibulové kroužky

Cibule si očistíme a oloupeme, následně je nakrájíme na tenčí kolečka. Na hlubokém talíři si smícháme mouku,…

Česneková omáčka

Přílohy: Česneková omáčka

V hlubší pánvi necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a vytvoříme světlou jíšku. Zalijeme mlékem smíchaným se…

Fazolová polévka

Polévky: Fazolová polévka

Fazole necháme namočené do druhého dne. Ve stejné vodě uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme nadrobno, cibuli na…