spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Dezerty

recept

Čokoládový fondant

Ingredience

Na 4 porce: 

kvalitní čokoláda s vysokým obsahem kakaa: 100 g 

vejce: 2 ks

žloutky: 2 ks 

třtinový cukr: 50 g

hladká mouka: 2 PL 

máslo: 100 g

máslo a kakao na vymazání a vysypání formiček

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Čokoládový fondant - recept

Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky vymažeme máslem a vysypeme holandským kakaem. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a necháme mírně vychladnout. Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem. Čokoládu opatrně smícháme s pěnou z vajec a cukru. Na závěr do těsta na čokoládový fondant vmícháme prosátou mouku.

Pečeme jen 6 minut, aby se upekl okraj, ale střed zůstal stále tekutý. Čokoládový fondant podáváme ještě teplý.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 6 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Dezerty

Čokoládové suflé

Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme si 4 malé formičky (ideálně porcelánové). Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. V hrnci přivedeme vodu k varu a nad hrnec postavíme mísu, čímž si...

Tip na recept

všechny recepty >

Ananasové smoothie

Ananas okrájíme a odstraníme i tvrdý střed. Dužinu nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přidáme šťávu z pomeranče a citrónu, kokosové mléko, chia semínka a promixujeme. Nakonec ananasové smoothie podle chuti dosladíme medem nebo javorovým sirupem. 

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Dezerty:

Pěna z bílé čokolády

Do misky nalámeme čokoládu, přidáme mléko a dáme na hrnec s vroucí vodou. Bublinky vody se nesmějí dotýkat dna misky. Promícháme do krému. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme asi 5 minut vychladnout. Poté zašleháme po...

Dezerty:

Čokoládové suflé

Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme si 4 malé formičky (ideálně porcelánové). Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. V hrnci přivedeme vodu k varu a nad hrnec postavíme mísu, čímž si připravíme vodní lázeň....

Dezerty:

Čokoládové brownies

Čokoládu s máslem rozpustíme nad vodní lázní. Vejce vyšleháme do pěny a přidáme cukr. Společně prošleháme, a až vznikne hustý krém, přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa a nakonec prosátou mouku...

Ostatní:

Bílá čokoláda

Kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme cukr, sušené mléko, vanilková semínka a důkladně promícháme. Poté hmotu nalijeme do formiček a dáme na několik hodin do lednice, aby bílá čokoláda zcela ztuhla. Bílá...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte