spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Dezerty

recept

Čokoládové brownies

Ingredience

kvalitní hořká čokoláda: 300 g

hladká mouka: 70 g

kypřící prášek: 1 KL 

třtinový cukr: 150 g

máslo: 200 g 

vejce: 3 ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Nedietní mňamka

Čokoládové brownies - recept

Čokoládu s máslem rozpustíme nad vodní lázní. Vejce vyšleháme do pěny a přidáme cukr. Společně prošleháme, a až vznikne hustý krém, přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa a nakonec prosátou mouku spolu s kypřícím práškem. Vše promícháme. 

Směs na čokoládové brownies vlijeme do menší formy vyložené pečicím papírem, který pomažeme kouskem másla. 

Čokoládové brownies pečeme v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 30 minut.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 4 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Dezerty

Čokoládové suflé

Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme si 4 malé formičky (ideálně porcelánové). Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. V hrnci přivedeme vodu k varu a nad hrnec postavíme mísu, čímž si...

Dezerty

Čokoládový dort

Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu s máslem a vymícháme hladký krém, do kterého zamícháme vanilkové aroma. Čokoládu necháme chvíli vychladnout a přidáme cukr. Vajíčka rozmícháme v mléce a po...

Tip na recept

všechny recepty >

Horchata

Ořechy propláchneme, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené a necháme namočené nejlépe minimálně 24 hodin. Po každých 12ti hodinách propláchneme.  Ořechy rozmixujeme s vodou (na 1 porci asi 250 ml), podle chuti...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Dezerty:

Pěna z bílé čokolády

Do misky nalámeme čokoládu, přidáme mléko a dáme na hrnec s vroucí vodou. Bublinky vody se nesmějí dotýkat dna misky. Promícháme do krému. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme asi 5 minut vychladnout. Poté zašleháme po...

Dezerty:

Čokoládové suflé

Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme si 4 malé formičky (ideálně porcelánové). Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. V hrnci přivedeme vodu k varu a nad hrnec postavíme mísu, čímž si připravíme vodní lázeň....

Dezerty:

Čokoládový fondant

Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky vymažeme máslem a vysypeme holandským kakaem. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a necháme...

Ostatní:

Bílá čokoláda

Kakaové máslo rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme cukr, sušené mléko, vanilková semínka a důkladně promícháme. Poté hmotu nalijeme do formiček a dáme na několik hodin do lednice, aby bílá čokoláda zcela ztuhla. Bílá...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte