spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1708 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Cibulový koláč z listového těsta

Ingredience

listové těsto: 1 ks

cibule: 600 g

anglická slanina: 100 g

strouhaný sýr: 100 g 

vejce: 3 ks

smetana: 200 ml

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Cibulový koláč z listového těsta – recept

Rozválené těsto dáme na plech a propícháme ho vidličkou. Cibuli nakrájíme na proužky, slaninu na kostičky a společně se sýrem rovnoměrně nasypeme na těsto. Vajíčka rozšleháme se smetanou, přidáme sůl, pepř a vše rovnoměrně rozlijeme na směs cibule, slaniny a sýra. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut dozlatova. Cibulový koláč z listového těsta skvěle chutná teplý i studený. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Přečteno: 1425x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Předkrmy a chuťovky

Pórkový koláč

Máslo necháme povolit a prohněteme s moukou, vejcem, špetkou soli a vodou. Vypracujeme vláčné těsto, které zabalíme do fólie a dáme aspoň na hodinu odpočívat do lednice. Mezitím si připravíme...

Tip na recept

všechny recepty >

Pečený králík na česneku

Králíka omyjeme, očistíme a naporcujeme. Osolíme, opepříme, ze všech stran potřeme prolisovaným česnekem (můžeme smíchat s trochou oleje či rozpuštěného másla, aby se česnek lépe roztíral) a necháme chviličku...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout...

Dezerty:

Baklava

Nejdříve připravíme sirup smícháním krystalového cukru, medu, vody a citronové šťávy, které necháme na mírném ohni rozpustit. Necháme vařit až do zhoustnutí sirupu. Odstavíme a necháme zchladit. Máslem vymažeme...

Saláty:

Rajčatový salát s cibulí

Rajčata nakrájíme na středně velké kousky, cibuli nadrobno. V misce smícháme studenou vodu, vinný ocet, šťávu z citronu, olivový olej a cukr. Dobře promícháme a nalijeme na rajčatový salát s cibulí. Nakonec přidáme čerstvou petrželku.

Předkrmy a chuťovky:

Špenátový závin z listového těsta

Špenát spaříme vroucí vodou a vymačkáme z něj co nejvíce vody. Cibuli si nakrájíme nadrobno a česnek na plátky, čím tenčí, tím lepší.  Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli, přidáme česnek, po minutě...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte