Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Bulharská sarma Hlavní jídla
01. 09. 2017 Přečteno: 5731x

Bulharská sarma

Ingredience
- +
  • zelné listy: 8 ks 
  • kysané zelí: 250
  • kečup nebo rajčatové pyré: 150 ml
  • rajský protlak: 2 PL
  • sádlo: 2 PL 
  • smetana: 100 ml
  • Nádivka: 
  • mleté maso: 150 g
  • rýže - hrnek: {0.5}
  • cibule: 1 ks 
  • sůl
  • mletý pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Bulharská sarma – recept

Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Polovinu nakrájené cibule přidáme k mletému masu. Do masa vmícháme uvařenou rýži, osolíme a opepříme dle chuti. Zbytek cibule osmažíme dozlatova na sádle. Rozložíme si zelné listy, do kterých dáme trochu nádivky z masa a listy zabalíme. V případě, že se nám listy trhají, lehce je napaříme. Na plech dáme osmaženou cibulku, kysané zelí, malou plechovku rajského protlaku, smetanu ke šlehání a kečup nebo rajčatové pyré. Na to rozložíme listy naplněné masovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut. Bulharskou sarmu podáváme s pečivem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 3 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Houbové rizoto s lososem

Houbové rizoto s lososem

Cibuli a žampiony nakrájíme. V pánvi rozehřejeme zhruba polovinu másla, na kterém zpěníme cibulku. Přidáme houby a chvilku restujeme. Do pánve nasypeme rýži, zalejeme ji vývarem a trochou vína tak, aby se rýže…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Je vodíková voda zázračným…

    Proč Hans dává k této vodě komentář k ionizované vodě? Jsou to dvě zcela jiné metody: obohacování vody o vodík...

  • Vztahové pověry z celého…

    Od své babičky, znám hodně pověr (pocházela z Bílých Karpat).<br> Děvče se svým chlapcem nesmí být spolu sami, př...

  • Jak chovat hady – 5…

    Před tím, než se rozhodnete si hada pořídit, je vždy nutné si zjistit vše co se chovu týče a mít připravené kv...

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Bramborový guláš s uzeninou

Hlavní jídla: Bramborový guláš s uzeninou

Na oleji nebo kousku sádla necháme orestovat cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou…

Tolstolobik na másle

Hlavní jídla: Tolstolobik na másle

Tolstolobika naporcujeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pečeme na rozpáleném másle na pánvi z obou…

Dušené telecí maso

Hlavní jídla: Dušené telecí maso

Telecí maso nakrájíme na kostky a opražíme v hluboké pánvi na troše. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut.…

Dolmades

Předkrmy a chuťovky: Dolmades

Začněte tím, že si listy vinné révy spaříte převařenou vodou přes sítko. Pak je nechte zchladnout a okapat od…