spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Ostatní

recept

Broskvové čatní

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

broskve: {750} g

vinný ocet: {100} ml

cukr: {200} g 

zázvor: {1} KL

cibule: {2} ks 

stroužky česneku: {2} ks

chilli paprička: {0.25} ks

sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Broskvové čatní – recept

Broskve spaříme v horké vodě, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno, nastrouháme čerstvý zázvor. Suroviny vložíme do hrnce, přidáme cukr, sůl, chilli a zalijeme octem. Přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou na mírném plamenu asi 30 minut, dokud broskvové čatní nebude husté a suroviny napůl rozvařené. Můžeme v něm nechat kousky ovoce a zeleniny, ale také směs rozmixovat. Dochutíme solí, octem a cukrem. Výsledná chuť čatní by měla být ostrá a sladkokyselá.

Ještě teplé broskvové čatní nalejeme do vymyté a vysušené zavařovací sklenice. Dobře uzavřeme, necháme vychladnout a skladujeme v chladu. Necháme dva měsíce odležet, aby se chutě plně rozvinuly, a poté podáváme například ke grilovanému masu.

Pokud chceme, aby broskvové čatní déle vydrželo, můžeme ho při 80 °C asi 20 minut sterilizovat.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Přílohy

Mangové čatní

Smícháme cukr s octem a přivedeme k varu. Mícháme, aby se nám směs nepřipálila. Poté nakrájíme mango na malé kousky a přidáme do hrnce. Následně přidáme všechny další ingredience a za stálého...

Tip na recept

všechny recepty >

Brokolicová pomazánka

Brokolici odkrojíme tvrdé košťály, použijeme jen zelené části růžiček. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, vložíme růžičky brokolice, povaříme asi 4 minuty doměkka a ihned schladíme velmi studenou vodou, aby...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Ostatní:

Rajčatové čatní

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, najemno nakrájíme a vložíme do hrnce společně s ostatními surovinami. Pomalu všechny ingredience dusíme, dokud směs nezhoustne. Nezapomeneme občas promíchávat, aby se rajčatové...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte