spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Briošky

Ingredience

hladká mouka: 375 g

cukr krystal: 2 PL

vajíčka: 5 ks

droždí: 20 g

voda: 2 PL

sůl: 1 KL

máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Briošky – recept

Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce, hladkou mouku a vypracujeme těsto. Těsto ze všech stran potřeme olejem a necháme hodinu kynout. Poté hnětačem do těsta vmícháme 175 g změklého másla a necháme do druhého dne v lednici odpočinout. Formičky na briošky vymažeme máslem. Těsto rozdělíme na dílky a z každého ještě ¼ odštípneme. Z větších dílů utvoříme kuličky a dáme do formiček. Do kuličky uděláme důlek a do něj vložíme kuličku ze zbytku těsta. Necháme 30 minut kynout.

Briošky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 220 °C dozlatova. Poté briošky vyklopíme, necháme vychladnout a máme výbornou francouzskou snídani.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Tip na recept

všechny recepty >

Avokádové guacamole

Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a rozmačkáme vidličkou. Rajčata a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Smícháme všechny ingredience a necháme vychladit.  Avokádové guacamole podáváme s čerstvou bagetkou.

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Langoše

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, s cukrem. Kvásek necháme asi 5 minut odstát v teple. Do mouky přidáme sůl a dáme do mísy. Přidáme kvásek a ručně pořádně vypracujeme těsto. Těsto necháme asi 30 minut v teple...

Dezerty:

Kynuté buchty

Droždí rozdrobíme a zalijeme přibližně polovinou vlaženého mléka. Přidáme lžičku cukru, důkladně promícháme a droždí necháme chvilku vzejít na teplém místě. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, citronovou kůru,...

Pomazánky:

Pomazánka z droždí

Cibuli si pokrájíme najemno, rozehřejeme na pánvi olej. Vhodíme na něj nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté přidáme rozdrobené droždí, ochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání restujeme několik minut, dokud...

Dezerty:

Kynuté buchty z domácí pekárny

Do pekárny nalijeme vodu a rozpuštěné (vychladlé) nebo změklé sádlo. Přisypeme mouku, oba cukry, rozdrobíme droždí a špetku soli. Zapneme program "Těsto" a necháme kynout. Pekáč vymažeme sádlem. Těsto na kynuté buchty...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte