Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Boršč Polévky
23. 08. 2017 Přečteno: 3021x

Boršč

Ingredience
- +
  • 300 g předního hovězího masa s kostí 
  • 1 červená řepa 
  • 2 brambory 
  • 1 menší cibule 
  • 1 mrkev 
  • 120 g zelí 
  • 2 lžíce rajčatového protlaku 
  • 1 stroužek česneku 
  • 4 kuličky pepře 
  • 2 bobkové listy 
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Boršč - recept

Hovězí maso vložíme do hrnce a zalijeme 1,8 - 2l vody. Během vaření z vývaru odebereme pěnu, osolíme a vaříme na mírném hodinu přibližně hodinu a půl. Pár minut před koncem vaření přidáme bobkový list a pepř. Poté maso vyjmeme, nakrájíme nebo natrháme a vývar přecedíme.

Brambory nakrájíme na kostky a vložíme do hrnce s vývarem a vaříme na mírném ohni 15 minut. Přidáme zelí nakrájené na nudličky a ještě pár minut společně povaříme.

Cibuli nakrájíme na kostičky a nastrouháme mrkev a červenou řepu. V pánvi s rozpáleným olejem dozlatova orestujeme cibuli, přidáme řepu a mrkev a opékáme. Po pár minutách do pánve přilijeme naběračku vývaru. Přimícháme rajský protlak a společně podusíme do měkka. Až řepa změkne, přemístíme směs z pánve do hrnce s vývarem a vložíme maso.

Boršč dochutíme utřeným česnekem, dosolíme podle chuti, pár minut necháme prohřát a podáváme. Boršč servírujeme se lžicí zakysané smetany, ozdobený koprem a petrželkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Je vodíková voda zázračným…

    Proč Hans dává k této vodě komentář k ionizované vodě? Jsou to dvě zcela jiné metody: obohacování vody o vodík...

  • Vztahové pověry z celého…

    Od své babičky, znám hodně pověr (pocházela z Bílých Karpat).<br> Děvče se svým chlapcem nesmí být spolu sami, př...

  • Jak chovat hady – 5…

    Před tím, než se rozhodnete si hada pořídit, je vždy nutné si zjistit vše co se chovu týče a mít připravené kv...

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Koriandrové pesto

Ostatní: Koriandrové pesto

Koriandr umyjeme a nasekáme včetně stonků. Česnek prolisujeme. Koriandr, semínka a česnek vložíme do mixéru.…

Batátový krém

Polévky: Batátový krém

Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostky. Zeleninu vložíme do pekáče, zakápneme olivovým olejem…

Smetanová omáčka z lišek

Hlavní jídla: Smetanová omáčka z lišek

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme ji bílým vínem. Necháme asi pět minut redukovat…

Červená čočka na kyselo

Přílohy: Červená čočka na kyselo

Ma másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou čočku, krátce orestujeme a podlijeme vodou tak,…