spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Dezerty

recept

Baklava

Ingredience

filo těsto: {450} g

krystalový cukr: {340} g

med: {6} PL

citronová šťáva: {1} PL

máslo: {120} g

voda: {340} ml

nasekané vlašské ořechy

skořice: {0.5} KL

moučkový cukr: {2} KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Nedietní mňamka

Baklava – recept

Nejdříve připravíme sirup smícháním krystalového cukru, medu, vody a citronové šťávy, které necháme na mírném ohni rozpustit. Necháme vařit až do zhoustnutí sirupu. Odstavíme a necháme zchladit. Máslem vymažeme obdélníkovou zapékací formu. První plát filo těsta položíme na dno zapékací formy a natřeme na něj polovinu směsi smíchanou z oříšků, skořice a moučkového cukru. Dáme další plát těsta, druhou polovinu směsi oříšků a poslední plát těsta, který potřeme rozpuštěným máslem. Pokropíme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut, pak zvýšíme teplotu na dobu 15 minut a dopečeme do křupava. Ihned po vytažení z trouby baklavu polijeme sirupem a necháme vychladnout.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 1 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Ostatní

Turecký med

Ve vodní lázni necháme rozehřát med. Do další misky dáme cukr s bílky a ušleháme sníh. Do bílků s cukrem opravdu pomalu a za stálého míchání přiléváme rozpuštěný med. Do směsi přimícháme nasekané...

Tip na recept

všechny recepty >

Tvarohové a povidlové taštičky z listového těsta

Plát listového těsta rozkrájíme na čtverce o velikosti asi 8 x 8 cm. Doprostřed každého čtvrce dáme lžičku povidel nebo tvarohové náplně.  Tvarohová náplň: Smícháme tvaroh, rozinky, které jsme předem namočili v rumu...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout...

Dezerty:

Profiterol

Odpalované těsto připravíme tak, že vodu s máslem zahřejeme v hrnci. Když začne voda vřít, přidáme prosátou mouku se špetkou soli. Mícháme po dobu, než se začne těsto odlepovat od stěn hrnce. Stáhneme z tepla a dáme...

Dezerty:

Croquembouche

Vodu dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo a přivedeme k varu. Když začne voda vřít, přidáváme hladkou mouku za stálého míchání, aby se nám netvořily hrudky. Na mírném ohni těsto za stálého míchání spaříme, až se začne...

Dezerty:

Banánový cupcake

Na plech rozložíme 18 papírových formiček nebo silikonových muffinových formiček. Připravíme těsto smícháním krupicového cukru s máslem do pěny, přidáváme po jednom vajíčka. Smícháme dohromady mouku, kakao, kypřící...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte