Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Ajvar z pečených paprik Přílohy
29. 05. 2018 Přečteno: 7808x

Ajvar z pečených paprik

Ingredience
- +
  • červené papriky: 5 ks
  • lilek: 1 ks
  • stroužky česneku: 3 ks
  • citronová šťáva: 1 KL
  • olivový olej: 8 ml
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Ajvar z pečených paprik - recept

Papriky a lilek dáme na plech vyložený pečicím papírem a opečeme při teplotě 190 °C, až se bude slupka paprik barvit dotmava. Upečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Pak je snadno oloupeme. Papriky zbavené semínek, dužinu z lilku, prolisovaný česnek a olivový olej rozmixujeme nahrubo. Podle chuti přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu a podle požadované konzistence ajvaru případně přidáme ještě olej. 

Ajvar z pečených paprik skladujeme v uzavíratelné nádobě v lednici. Ajvar podáváme ke grilovanému masu, jako dip k zelenině nebo jako pomazánku na pečivo. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 14 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

plnene-papriky_1.jpg Přílohy

Plněné papriky

Papriky očistíme, odkrojíme vršek a vydlabeme. Rýži propláchneme a dusíme v hovězím vývaru do měkka. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a posypeme…

polevka-z-pecenych-paprik.jpg Přílohy

Polévka z pečených paprik

Omyté a osušené papriky dáme na plech vyložený pečicím papírem do trouby rozehřáté na 250 °C, až se na povrchu objeví černé skvrny. Ještě horké papriky dáme asi na 10 minut do mikrotenového sáčku zapařit.…

Tip na recept

Pita chléb

Pita chléb

Smícháme mouku, droždí, sůl, vodu, olej, cukr a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky, potřeme je olejem a necháme opět kynout. Z každého bochánku rozválíme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Šunková rolka s křenem

Předkrmy a chuťovky: Šunková rolka s křenem

Smetanu ušleháme dotuha společně se ztužovačem, nastrouhaný křen pokapeme citrónovou šťávou a opatrně přimícháme…

Kuřecí čína s rýží

Hlavní jídla: Kuřecí čína s rýží

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky nebo nudličky, osolíme, opepříme a naložíme na asi 2 hodiny do směsi ze sójové…

Domácí pomerančová zmrzlina

Dezerty: Domácí pomerančová zmrzlina

Z chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru a pomeranče vymačkáme. Šťávu s krupicovým cukrem přivedeme k…

Plněné brambory se žampiony

Hlavní jídla: Plněné brambory se žampiony

Brambory i se s slupkou omyjeme, osušíme a vidličkou propícháme na několika místech. Potřeme lehce olejem a pečeme…