
Meruňkové knedlíky
Meruňkové knedlíky – recept
Meruňky omyjeme a vypeckujeme. Na válu smícháme tvaroh s vejcem a špetkou soli, poté přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto, které necháme 5 minut odpočinout. Těsto rozdělíme na části podle velikosti meruněk. Meruňky obalíme těstem a v rukou poválíme dokola, aby vznikly kulaté knedlíky.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vložíme do ní knedlíky. Pokud se knedlíky přilepí ke dnu, opatrně je promícháme. Meruňkové knedlíky vaříme, dokud nevyplavou na hladinu (cca 8 minut), pak ještě asi 2 minuty a vytáhneme. Můžeme je podávat hned s rozpuštěným máslem, kakaem, osmahnutou strouhankou, rozdrobenými piškoty, skořicovým cukrem nebo nastrouhaným tvarohem. Můžeme je také nechat vychladnout a zamrazit zabalené v sáčku.
Diskuse k článku
Anna Vaníčková
Klára
velmi podobný recept mám vyzkoušený a knedlíky jsou výborné. Těsto na tvarohové knedlíky lepivé zkrátka je. Hodně však záleží na použitém tvarohu. K přípravě tohoto receptu určitě nejsou vhodné tvarohy ve vaničce, ale tradiční měkký tvaroh na pečení v alobalu.