Rajská polévka

300 g rajčat
1 ks cibule
2 lžíce oleje
1,5 l zeleninového vývaru
petrželka
1 lžíce čerstvě nasekané bazalky
100 g sýra
pepř
sůl



Rajská polévka – postup přípravy

Nejprve vezmeme rajčata a nakrájíme je na čtvrtky. Poté je vložíme do kastrolu, mírně je podlijeme a rozdusíme. Až trochu zchladnou tak je propasírujeme přes jemný cedník. Na oleji si mezitím osmahneme cibulku, kterou jsme si nakrájeli nadrobno, přidáme propasírovaná rajčata, osolíme, opepříme a poté chvíli podusíme. Tak po 5 minutách dušení přidáme zeleninový vývar, nasekanou bazalku a na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Pokud chceme, můžeme do hotové polévky dát ještě uvařenou rýži nebo těstoviny. Poté je však nutné rajskou polévku ještě chvíli prohřát.

Poté už může být rajská polévka okamžitě podávána, a to navrchu posypaná nastrouhaným sýrem a ozdobená petrželkou.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2543x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 150g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 88 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte