Pórková polévka

1,5 l vody
40 g kvasnic
7 středních pórků
sůl
pepř
petrželová nať
1 cibule
máslo
hladká mouka
starší rohlík
olej


Pórková polévka – postup přípravy

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené kvasnice a osmahneme do zlatova. Zalijeme vodou, do které poté přisypeme na tenká kolečka nakrájený pórek. Osolíme, opepříme a povaříme asi 5 minut.

Do většího hrnce dáme rozehřát máslo, vsypeme hladkou mouku a mícháme, dokud tuk nepřestane pěnit (jen cca půl minuty). Zalijeme připravenou polévkou i s pórkem a vaříme dalších asi 20 minut. Hotová pórková polévka se může ozdobit čerstvou petrželkou.

Rohlík nakrájíme na kostičky, na troše oleje osmažíme. Pórková polévka se tímto dochutí těsně před podáváním, aby pečivo zůstalo křupavé a nerozmočilo se.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2463x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 150g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 88 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte