Polentové noky

1 cibule
2 lžíce olivového oleje
225 g instantní polenty (na 1 litr vody)
čerstvá majoránka
1 kelímek zakysané smetany
200 g bryndzy
pažitka
200 g uzeného tofu




Polentové noky – postup přípravy

Polentu připravíme dle návodu na obalu, necháme ji vychladnout a před vychladnutím do ní zamícháme majoránku. Pomocí lžíce z ní vytvarujeme polentové noky. Zakysanou smetanu smícháme s bryndzou a prohřejeme na menší pánvičce, dokud se obě přísady nespojí, přidáme nasekanou pažitku. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a zpěníme na pánvi na trošce olivového oleje, přidáme tofu nakrájené na kostičky a restujeme pár minut.

Tofu s cibulí dáme do mističky, přikryjeme ho talířkem, abychom ho uchovali v teple a na té samé pánvičce na kapce oleje opečeme polentové noky. Na talíř rozložíme opečené polentové noky, přidáme orestované tofu na cibuli a pokapeme omáčkou ze smetany a bryndzy.

Nakonec polenové noky ozdobíme jemně nasekanou petrželkou.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1588x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

MAHA NARAYANA olej 750ml

MAHA NARAYANA olej 750 ml, Link Naturals Products Masážní olej dle ájurvédské…

Cena: 999 Kč

Tarika ajurvédský noční olej se…

Omlazující ájurvédská směs olejů se šafránem, cedrem, kurkumou  Pro…

Cena: 788 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s růží…

ÁJURVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ NOČNÍ OLEJ S RŮŽÍ pro obličej, krk a dekolt Pro…

Cena: 488 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s kadidlem…

Omlazující směs olejů Pro obličej, krk a dekolt. Pro všechny typy pleti nad 16…

Cena: 348 Kč

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 150g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 88 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte