Piškotová bublanina s ovocem

img




Piškotová bublanina s ovocem – postup přípravy

Žloutky našleháme s polovinou cukru do pěny a po trochách zašleháváme rozpuštěné a vychladlé máslo. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, během šlehání přidáváme po lžících druhou polovinu cukru. Mouku prosejeme, přidáme ji ke žloutkům a promícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

Těsto nalijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Omyté ovoce důkladně osušíme, promícháme s piškoty rozdrcenými na prášek a rozprostřeme po celé ploše na těsto.

Piškotová bublanina s ovocem se peče v troubě předehřáté na 180°C asi 30 minut.

Tip: Piškotová bublanina s ovocem se může vylepšit drobenkou, kterou připravíme ze 120 g másla, 170 g polohrubé mouky a 100 g moučkového cukru. Ingredience smícháme a prohněteme, hmotu pak rozdrobíme po celé ploše na ovoce.



Diskuse k článku

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.