Jak správně uvařit zelený čaj?

  1. Na malý šálek připadá jedna lžička zeleného čaje.
  2. Voda by měla mít ideálně 80 °C. Vařící voda by mohla zlikvidovat některé z jeho prospěšných látek a zároveň by čaj ani nebyl tak chutný. Vodu tedy povaříme a necháme chvíli odstát.
  3. Čaj při luhování zakryjeme, aby měl co nejlepší aroma. Doba, po kterou zelený čaj necháme luhovat, závisí vždy na druhu čaje. 
  4. Po slití nemusíme směs čaje vyhazovat. Můžeme si ji nechat pro druhé luhování, tentokrát ji zalijme teplejší vodou a necháme luhovat o něco déle.

Jak na zelený čaj z vypěstovaných čajových lístků?

Mladé lístky a pupeny usušíme a dáme na nějaký čas na temné místo. Lístky asi minutu podusíme tak, jako bychom dusili zeleninu. Poté je dáme na pečící papír na plech a vysušíme v troubě na 120 °C po dobu asi 20 minut. Při luhování můžeme přidat také sušené ovoce.

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Matcha zmrzlina

Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a špičkou nože seškrábneme semínka. Mléko, smetanu, zrníčka i lusk přivedeme pozvolna k varu a ihned odstavíme. Necháme asi 15 minut chladnout a poté odstraníme lusk. Žloutky...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte