Výběr a konzumace manga

Na výběru správného kusu v supermarketu závisí chuť i kvalita manga

Na pultech obchodů se často prodávají nedozrálé kusy, které byly sklizeny dříve, aby mohly při přesunu dozrát. Někdy však při cestě přejdou mrazem, což zabrání jejich rychlému vyzrání. Plody, které mají hnědé ranky a prolákliny, nevydrží dlouho ani v ideálních podmínkách. Mango se neskladuje v lednici, jelikož jako exotické ovoce nesnáší nízké teploty. Nejlépe dozraje na míse při pokojové teplotě. Společně s mangem by na míse měla být také jablka, která pomohou mangu dozrát. Pokud chcete proces zrání urychlit, umístěte plody manga společně s jablky do papírového sáčku. Dozrálé mango můžete na několik dní uskladnit do ledničky, abyste zabránili jeho přezrání.

Citliví jedinci mohou mít na mango alergickou reakci

Plody manga mají výrazně žlutou až oranžovou dužninu, která je velmi pevně spojena s peckou. Ke konzumaci se nehodí slupka, která může vyvolávat u citlivějších lidí alergii. Výjimečně mohou lidé také pociťovat dráždivé pocity na jazyku po vypití velkého množství mangové šťávy. Nejlépe se mango jí oloupané, rozpůlené podélně po ploše pecky a nakrájené na měsíčky. Často se také rozkrojí na půl, odstraní se pecka a na zbývající dužnině se vytvoří mřížka.

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Exotické mandarinkové smoothie

Oloupané mandarinky rozdělíme na měsíčky a zbavíme je pecek. Oloupané mango nakrájíme na kostky, řapíkatý celer na menší kolečka. Mandarinky, mango, celer a kustovnici rozmixujeme, podle požadované hustoty dolijeme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte