Mango a využití v kuchyni

Toto exotické ovoce se hojně využívá v asijské kuchyni do omáček a čalamád k masu. Oblíbenou variantou může být kombinace manga s čerstvými brusinkami. Mango svou nasládlou chutí vytvoří ideální doplnění ke kyselým pokrmům z kuřecího masa a ryb. Letní exotické jídlo s mangem můžete také okořenit čerstvým či sušeným zázvorem. Tradiční variantou použití v kuchyni jsou dezerty, ovocné saláty nebo mangová zmrzlina. V období, ve kterém nejsou plody manga v obchodech k dostání, může představovat alternativu sušené mango s cukrem nebo bez něj, které mohou tělu dodat okamžitou energii.

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Diskuze k léčivé potravině: 1 příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Jaká jídla děláte z manga?

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Mangová ledová tříšť

Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kostky. Dužinu dáme do vyšší nádoby, přidáme citronovou šťávu, cukr, perlivou vodu a necháme chvíli odstát, až se začne rozpouštět cukr. Vše rozmixujeme ponorným...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte