Využití kedluben v kuchyni

Kedlubnové listy do salátů

Kedlubna nám dodá nejvíce živin zejména v syrovém stavu. Můžeme jí ale také uvařit. Hodit se budou i její listy, které stejně jako bulva nabízí celou řadu důležitých živin. Upotřebíme je třeba v salátech.

Do polévek, omáček i carpaccia

Můžeme si připravit kedlubnu na smetaně, přidat ji do omáček k masům, udělat si kedlubnové carpaccio, podávat kedlubnovou kaši nebo si vyrobit kedlubnové zelí. Oživí celou řadu jinak tradičních receptů. Dát ji můžeme do zeleninových polévek nebo do kedlubny přidat nádivku a zapéct.

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Dušené kedlubny

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, v hrnci zalijeme vodou, ve které je povaříme doměkka. Vodu scedíme (ale nevylíváme), ke kedlubnám přidáme máslo, které v nich necháme rozpustit. Osladíme,...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte