Výživové hodnoty jablek

Živiny obsažené v jablkách

Jablka jsou přírodním zdrojem všech důležitých látek, které jsou potřebné pro správný růst a vývoj. Jsou také velmi důležitým zdrojem vitamínů a minerálů. V tabulce si můžete prohlédnout obsah živin ve 100 g jablka.

Energie (kJ)

246

Energie (kcal)

59

Sacharidy

12,1 g

Bílkoviny

0,2 g

Tuky

0,4 g

A

53 IU

B1

0,01 mg

B2

0,01 mg

B3

0,1 mg

B5

0,06 mg

B6

0,048 mg

C

6 mg

Obsah organických kyselin se liší podle odrůd. Nejvíce převládá samozřejmě kyselina jablečná, po ní následují kyseliny citrónová, jantarová, mléčná a salicylová. Tyto látky chrání střevní flóru a zabraňují kvašení ve střevech.

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Jablečná buchta na plech

Troubu předehřejeme na 180 °C. Mléko vytáhneme z lednice a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Do mísy k jablkům přidáme mouku, cukr, mléko, olej, vejce a jedlou sodu...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Cheesecake z ovesných vloček

    Jedním slovem katastrofa, nejsem proti zdravějším dezertů, ale tohle je naprosto bez chuti, nemastné-neslané. 3lzice medu na skoro kilo tvarohu…

  • Malinový cheesecake

    Dobrý den, já jsem ho dělala ve formě o průměru 25 ⌀. Tudíž Vám vyjde stejná výška jako je na obrázku.

  • Pomalu pečená krkovice

    Představ si, že dáš maso do pekáče a přikryješ ho tou druhou půlkou pekáče. Já používám tenhle -…

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte