Využití hlívy ústřičné v kuchyni

Díky své chuti je hlíva ústřičná vhodná do všech pokrmů – polévek, omáček, k zapékanému masu, do nádivek, můžeme ji obalit jako řízek nebo osmažit na přírodno, ogrilovat, zapéct nebo použít jako přílohu. Hlíva je výborná i nakládaná. 

Na přípravu pokrmů se nejvíce používají klobouky, které jsou lahodné a dobře se upravují. Nožička houby bývá tužší, nemusíme ji ale vyhazovat. Usušíme ji a rozemeleme na prášek, který můžeme použít jako koření např. do karbanátků či sekané.

Nedoporučuje se ale hlívu ústřičnou zamrazovat, ztrácí tak svoji chuť a aroma.

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Karbanátky z hlívy ústřičné

Hlívu očistíme a nakrájíme na co nejmenší kousky. Rozpálíme olej, hlívu podusíme a necháme vychladnout. Poté hlívu smícháme s vejci, nadrobno nakrájenou cibulí a strouhankou, osolíme a opepříme. Obalíme ve strouhance...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

  • Caesar salát

    Doporučuji taky špenátový salát:) https://zdraverecepty.cz/recepty/spenatovy-salat-s-kurecim-masem/

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte