Výživové hodnoty granátového jablka

Granátové jablko je plné zdravých živin. Dodává nám vitamíny B1, B2, B3 neboli niacinB6, B9, jinak také kyselinu listovou, vitamíny C a E. Z minerálních látek obsahuje především draslíkželezo a měď. Granátové jablko oproti ostatnímu ovoci obsahuje více sacharidů. V tomto ovoci se také vyskytují látky, které nemají výživovou hodnotu, ale pro tělo jsou velmi prospěšné. Patří mezi ně taniny, antokyaniny a kyselina citrónová.

Energetická a výživová hodnota 100 gramů granátového jablka:

Energie: 68 kcal

Bílkoviny: 0,95 g

Sacharidy: 16,6 g

Tuky: 0,3 g

Vláknina: 0,6 g

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Smažené halloumi tyčinky s granátovým jablkem

Sýr halloumi nakrájíme na silnější proužky a obalíme v hladké mouce smíchané s paprikou a pepřem. Obalené tyčinky smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova a odkládáme na papírový ubrousek, který vysaje...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte