Využití česneku v kuchyni

Česnek má v kuchyni velmi široké využití, převážně jako ochucovadlo. Můžeme jej použít do teplých i studených omáček, polévek, masových jídel, nádivek, hodí se při přípravě zeleniny upravované na všechny způsoby, do bramborových jídel i slaných koláčů. Nesmíme zapomenout ani na pomazánky či saláty, kterých je česnek nedílnou součástí.

S prvními jarními rostlinkami vyrůstá i česnek medvědí. Jeho vůni si určitě nespletete. Používají se zejména mladé listy, které můžeme použít do salátů, pomazánek, zálivek, můžeme je nasekat a přidat do bramborové kaše, nebo jimi posypat chléb s máslem.

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Špagety aglio olio

Špagety uvaříme dle návodu na obalu al dente. Česnek, chilli papričku a petrželovou nať nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme kousky česneku a na mírném plameni pozvolna restujeme, přidáme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte