Langoše

400 g hladké mouky
30 g droždí
špetka cukru
0,2 l mléka
sůl
2 lžíce rozehřátého oleje
1 vejce
mouka na válení těsta
olej na smažení



Langoše – postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme dolík do kterého rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a  trochu vlažného mléka a rozmícháme. Těsto přikryjeme, a když droždí vykyne, přidáme trošku soli, olej, vejce a se zbylým mlékem zpracujeme na nepříliš tuhé, vláčné těsto, které poprášíme moukou, znovu přikryjeme a necháme kynout.

Vykynuté těsto dáme na vál a rozkrájíme na stejnoměrné kousky. Každý trochu rozválíme a pak rukama vytvarujeme na placku, která je uprostřed tenká, ale okraje má silnější. Na velké pánvičce rozehřejeme olej. Langoše vkládáme do horkého oleje a po obou stranách dozlatova osmažíme.

Langoše potíráme česnekem utřeným se solí, který jsme rozmíchali v trošce vody a potřeme kečupem, domácí tatarskou omáčkou, nebo posypeme strouhaným sýrem, příp. cukrem a skořicí.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1696x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

MAHA NARAYANA olej 750ml

MAHA NARAYANA olej 750 ml, Link Naturals Products Masážní olej dle ájurvédské…

Cena: 999 Kč

Tarika ajurvédský noční olej se…

Omlazující ájurvédská směs olejů se šafránem, cedrem, kurkumou  Pro…

Cena: 788 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s růží…

ÁJURVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ NOČNÍ OLEJ S RŮŽÍ pro obličej, krk a dekolt Pro…

Cena: 488 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s kadidlem…

Omlazující směs olejů Pro obličej, krk a dekolt. Pro všechny typy pleti nad 16…

Cena: 348 Kč

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 150g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 88 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte