Houbový kuba

img



Houbový kuba – postup přípravy

Ječné kroupy několikrát za sebou propláchneme teplou vodou. Kroupy pak scedíme a dáme do středně velkého pekáče. Zalijeme je čistou teplou vodou asi 2,5 centimetru nad kroupy, přidáme k nim 2 plné lžíce sádla, osolíme je a dusíme na 180 stupňů v troubě asi 45 - 60 minut, mezitím je dvakrát promícháme. Na vepřovém sádle v hlubší pánvičce orestujeme cibuli, kterou jsme oloupali a nakrájeli nadrobno. Přidáme na plátky nakrájené očištěné hřiby (houby můžeme použít sušené, mražené či čerstvé, ale ne nakládané), dusíme do měkka, okořeníme solí a mletým pepřem.

Směs pak přidáme ke kroupám a vše dochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem. Vše promícháme a zapečeme spolu v troubě asi ještě 15 minut. Houbový kuba se podává s kyselou okurkou.



Diskuse k článku

Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.
  • Iva
    16. 7. 2014 13:09
    Děkuji za reakci. :)

    Mám radost, že jste jej stáhli z nabídky.
    Máte pravdu.Příspěvek obsahoval odkaz na obrázek ze zákulisí palmáče.
  • Dagmar - Spektrum Zdraví
    16. 7. 2014 10:26
    Dobrý den paní Ivo, příspěvky mažeme pouze pokud obsahují odkazy na jiné weby nebo reklamu, popř.jsou urážející apod. Váš příspěvek něco z toho obsahoval, proto byl smazán. Palmový olej už ani nemáme v nabídce. Vepřové sádlo v receptu si samozřejmě každý může nahradit tukem, který on sám používá. celý příspěvek
  • Iva
    16. 7. 2014 07:59
    On to není ani vegetariánský recept s tím sádlem. :)
    Přepálené máslo neee :D ....Přepuštěné Ghí možná. ;)
  • Iva
    16. 7. 2014 07:57
    Hloupost, že?:D <br> <br> Dělám kubu veganského....Dávám kokosový olej, nebo slunečnicový ještě lépe.<br> <br> Hlavně né palmový.Jednou jsem sem napsala pravdu o tom, jak se získává a příspěvek mi byl smazán.Tak snad se to nebude opakovat. ;)<br> <br> Na tomhle serveru bych cenzuru pravdy nečekala… celý příspěvek
  • Kouzelnik
    30. 9. 2013 09:26
    a proc ne :-) vegetariansky recept neni vegansky :-) a zrovna u tohoto jidla je sadlo chutove vhodne, nedovedu si predstavit neco jineho, kvuli dokonalosti chuti. Na rozdil od oleju rostlinnych ma take sadlo vyrazne vetsi odolnost vuci teplote pri ktere se pak uz prepaluje, takze i z tohoto duvodu… celý příspěvek
  • Veronika Kolomazníková
    27. 9. 2013 17:26
    Vepřové sádlo ve vegetariánském receptu?!!! Čím jej nejlépe nahradit?
  • Zobrazit další komentáře