Domácí majonéza a domácí tatarka

Domácí majonéza

150 ml slunečnicového oleje
2 žloutky z čerstvých vajec
šťáva z ½ citrónu
sůl
pepř

Domácí majonéza – postup přípravy

Všechny ingredience vložíme do úzkého vyššího válce nebo sklenice, ponoříme tyčový mixér až na dno, zapneme a velice pomalu mixér táhneme nahoru (asi 5 sekund). Majonéza je hotová, dále ji můžeme dochucovat např. bylinkami, prolisovaným česnekem atd. nebo ji mít jako základ pro domácí tatarskou omáčku.

Domácí tatarka

domácí majonéza (viz výše)
1 lžíce dijonské hořčice
2 nakládané okurky
1 malá cibule
špetka cukru
worchestrová omáčka

Domácí tatarka – postup přípravy

Do připravené domácí majonézy vmícháme hořčici, špetku moučkového cukru, pár kapek worchestru a nadrobno nakrájené okurky a cibuli. Podle chutí můžeme ještě dosolit a dopepřit. Domácí tatarka je o mnoho zdravější než kupovaná a můžeme ji podávat např. ke smaženému sýru či obalované smažené zelenině nebo k pečeným bramborám.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 11868x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

MAHA NARAYANA olej 750ml

MAHA NARAYANA olej 750 ml, Link Naturals Products Masážní olej dle ájurvédské…

Cena: 999 Kč

Tarika ajurvédský noční olej se…

Omlazující ájurvédská směs olejů se šafránem, cedrem, kurkumou  Pro…

Cena: 788 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s růží…

ÁJURVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ NOČNÍ OLEJ S RŮŽÍ pro obličej, krk a dekolt Pro…

Cena: 488 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s kadidlem…

Omlazující směs olejů Pro obličej, krk a dekolt. Pro všechny typy pleti nad 16…

Cena: 348 Kč

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 150g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 88 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte