Čočka na kyselo

olej
cibule
sůl
pepř mletý
čočka
ocet
bobkový list




Čočka na kyselo – postup přípravy

Čočku propereme a na několik hodin naložíme do misky s vodou. Nejlépe ji naložíme přes noc, aby nám čočka dostatečně změkla a eliminují se tím i nadýmavé účinky.

V hrnci rozehřejeme olej a na něm orestujeme najemno nakrájenou cibulku dozlatova. Jakmile nám cibulka zezlátne, zaprášíme moukou, promícháme, přilijeme trošku vody z namočené čočky, přidáme bobkový list, sůl, pepř a krátce povaříme. Poté přidáme čočku a vaříme, dokud čočka nezměkne, popřípadě dolejeme vodou, abychom dosáhli požadované hustoty. Nakonec dochutíme octem.

Čočku na kyselo podáváme se sójovým parkem, nebo vařeným vejcem naměkko, či volským okem. Jako příloha se nejlépe hodí čerstvé pečivo a sterilovaný okurek.

Čočka na kyselo je výborná s grilovaným tofu a celozrnným pečivem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3440x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Mung čočka loupaná 2kg

Lehce stravitelná žlutá loupaná čočka Loupaná žlutá čočka. Je…

Cena: 269 Kč

TAPIOKA 500g DNM

Škrob z manioku ve formě kuliček Tapioca je škrob získaný z kořene Manioku.…

Cena: 108 Kč

Mung fazole loupaná 500g FUDCO

Mung dál - Lehce stravitelná žlutá loupaná čočka Moongdall - loupaná žlutá…

Cena: 73 Kč

Luštěninová směs 75g DNM

Podává se jako pochutina (křupky či brambůrky) nebo stačí přidat do hotových…

Cena: 37 Kč

Urad dal 500g FUDCO

Luštěnina s vysokým obsahem bíkovin Urad dál je tak bohatý na bílkoviny, že…

Cena: 97 Kč

TOOR DAL 500g FUDCO

Luštěnina vhodná do polévek Složení: toor dal - kajan indický  Toor je…

Cena: 97 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte