Znojemské medailonky

sójové medailonky
mrkev
celer
kyselé okurky
mletý kmín
cibule
sójová omáčka
máslo




Znojemské medailonky – postup přípravy

Sójové medailonky uvaříme v osolené vodě. Po uvaření vymačkáme ze sóji vodu, osolíme je, opepříme a okmínujeme mletým kmínem a dáme vychladnout. Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku, až do téměř tmavě hnědé barvy. Přihodíme na kostičky nakrájenou očištěnou mrkev, celer i okurky. Zprudka orestujeme, dokud zelenina není pořádně opečená. Osolíme dvěma špetkami soli, přihodíme sóju a ještě dvě minutky restujeme. Poté vše podlijeme vodou.

Obsah v pánvi musí být ponořen jen z poloviny. Stáhneme plamen a dusíme pod pokličkou, dokud není zelenina měkká. Podle potřeby přiléváme horkou vodu. Když je zelenina měkká, ochutíme omáčku sójovkou, pepřem a popřípadě okyselíme balsamikovým octem. Do omáčky dáme lžíci másla a vypneme plamen. Máslo pak jednoduše vmícháme do omáčky.

Znojemské medailonky podáváme s dušenou rýží.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1010x

Celkový počet prokliků: 2

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Hmoždíř mramor

Mramorový hmoždíř v lososové barvě

Cena: 230 Kč

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte