Žemlovka

1 veka
3 velká jablka
2 lžíce medu
2 skořicové cukry
0,5 l mléka
2 žloutky
2 bílky
máslo na vymazání pekáče



Žemlovka – postup přípravy

Troubu zapneme a necháme vyhřát na cca 200°C. Omytá jablka zbavená jadřinců nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do mísy a smícháme se skořicovým cukrem a medem. V druhé misce smícháme mléko, skořicový cukr a žloutky. Vezmeme pekáček, nebo plech na pečení a dobře jej vymažeme máslem. Veku nakrájíme na tenké plátky. Dno vymazaného pekáčku pokryjeme plátky veky, lehce a rychle namočených v mléce (nejlépe je namáčíme kuchyňskými kleštěmi). Na veky naskládáme jablka a na jablka opět namočené plátky veky. Vrstvíme do vypotřebování všech surovin.

Žemlovku pokapeme rozpuštěným máslem a přikryjeme alobalem. Dáme do trouby a pečeme asi 25 minut, než vrchní vrstva zezlátne. Pak pekáček vyndáme a na žemlovku dáme ušlehaný sníh z bílků. Poté ještě cca pět minut zapékáme, dokud sníh nezezlátne. Žemlovka se dá jíst teplá i studená.


Stáhnout v PDF
array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 255 Kč

Malinový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmeticý olej ze semen maliníku, vhodný na opalování Malinový olej Wolfberry…

Cena: 370 Kč

Mrkvový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmetický olej na pokožku, vhodný na opalování, regeneruje, vyhlazuje pleť…

Cena: 120 Kč

Měsíčková mast 100ml Dr.Popov

Proslulá tradiční mast určená pro citlivou, suchou a normální pleť.…

Cena: 110 Kč

Olej ze semínek vinné révy 250ml WB

Olej ze semínek vinné révy Wolfberry 250 ml je vynikajícím zdrojem…

Cena: 239 Kč

CYTOSAN Fomentum gel, Energy 100ml

Bioinformační mast k dekoxikaci a regeneraci těla Cytosan fomentum gel je…

Cena: 407 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte