Zelné placky

500 g kysaného zelí
1 hrnek hladké mouky
2 vejce
sůl
pepř
drcený kmín
majoránka
olej


Zelné placky – postup přípravy

Kysané zelí slijeme, vymačkáme z něj přebytečnou vodu a pokrájíme na menší kousky. Smícháme s moukou a vejcem, osolíme, opepříme, okmínujeme a přidáme trochu majoránky. Těsto na zelné placky důkladně promícháme. Na pánvi nebo v lívanečníku rozehřejeme olej, na kterém smažíme zelné placky z obou stran dozlatova a klademe na papírový ubrousek, který vysaje přebytečný tuk.

Zelné placky jsou výborné jako hlavní jídlo, ale i příloha nebo chuťovka. Jsou dobré i za studena.

Tip: Chceme-li zelné placky připravit z čerstvého zelí, nejdříve jej povaříme v osolené vodě, pokrájíme na velmi tenké nudličky a poté postupujeme stejně jako u zelí kysaného.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3953x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 220 Kč

Malinový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmeticý olej ze semen maliníku, vhodný na opalování Malinový olej Wolfberry…

Cena: 370 Kč

Mrkvový olej BIO 100ml Wolfberry

Kosmetický olej na pokožku, vhodný na opalování, regeneruje, vyhlazuje pleť…

Cena: 120 Kč

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Měsíčková mast 100ml Dr.Popov

Proslulá tradiční mast určená pro citlivou, suchou a normální pleť.…

Cena: 110 Kč

Olej ze semínek vinné révy 250ml WB

Olej ze semínek vinné révy Wolfberry 250 ml je vynikajícím zdrojem…

Cena: 239 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte