Zeleninový koláč

250 g mouky
125 g másla
špetka soli
0,05 l vody
1 menší lilek
5 žampiónů
malá cuketa
jarní cibulka
sušená rajčata
černé olivy
2 vejce
0,4 l mléka
strouhaný sýr
čerstvé bylinky
sůl, pepř

Zeleninový koláč – postup přípravy

Mouku smícháme se solí a přidáme máslo nakrájené na kostky. Prsty prohněteme, postupně přidáváme vodu. Až vznikne krásné hladké a pružné těsto, dáme ho do ledničky na půl hodiny odpočinout. Vyválíme placku a přeneseme ji do vymazané koláčové formy. Koláč s formou dáme do mrazáku na zhruba půl hodiny. Pak ho dáme rovnou do trouby, kterou jsme rozpálili na 180°C asi na patnáct minut. Upečený korpus vyndáme z trouby.

Mezitím si připravíme náplň. Lilky nakrájíme na plátky a cuketu na kostičky, posolíme a dáme vypotit přebytečnou vodu. Žampióny nakrájíme na plátky a ostatní zeleninu nakrájíme na malé kousky. V míse rozšleháme mléko s vejci, přidáme bylinky, sůl a pepř a promícháme se sýrem.

Zeleninu naskládáme do upečeného korpusu dle libosti a zalijeme sýrovou směsí. Zeleninový koláč dáme opět péci do trouby asi na čtyřicet minut.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1421x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.