Zeleninové rizoto

1 l zeleninového vývaru
200 g rýže
100 g mražené zeleniny
100 g brokolice
1 malá cuketa
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
40 g parmazánu


Zeleninové rizoto – postup přípravy

Uvedeme do varu vývar, mraženou zeleninu necháme rozmrazit pod tekoucí teplou vodou. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Opereme cuketu a nakrájíme ji na plátky. Brokolici omyjeme a rozdělíme na malé růžičky, stonky po oloupání nakrájíme na malé kostičky. Při mírné teplotě zahřejeme v rendlíku máslo a olej, přidáme cibuli a česnek a asi minutu dusíme. Pak přidáme opranou a osušenou rýži a za stálého míchání vše společně dusíme asi dvě minuty. Poté postupně přiléváme asi půl litru vývaru.

Častěji mícháme a přiléváme vývar, až rýže vsákne předchozí dávku. Asi za deset minut přidáme cuketu a brokolici s trochou vývaru. Směs dusíme pět minut za občasného míchání. Pak přidáme opět vývar a dusíme tak dlouho, až je zeleninové rizoto krémovité, ale rýže ještě pevná. Nakonec vmícháme rozmraženou zeleninu a sýr a ještě podusíme do měkka.

Zeleninové rizoto posypeme parmazánem a podáváme.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3037x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.