Zeleninové muffiny

1 střední mrkev
1 řapík celeru
1/2 malé cukety
1/2 zelené papriky
1/2 cibule
1 stroužek česneku
0,06 l olivového oleje + asi 1 lžíce
200 g polohrubé mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
0,5 lžičky jedlé sody
50 g ovesných vloček
čerstvé nasekané bylinky - asi 2 hrsti
1 vejce
sůl, pepř
150 g zakysané smetany
0,1 l zeleninového vývaru (bylinkový vývar z kostky)
strouhaný sýr, nejlépe parmezán

Zeleninové muffiny – postup přípravy

Zeleninu omyjeme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Poté ji orestujeme na rozpáleném olivovém oleji (1 lžíce) asi pět minut, nebo dokud není měkká, déle však ne. Poté ji necháme vychladnout. Do mísy prosejeme mouku, přimícháme ovesné vločky, koření, bylinky, prášek do pečiva a jedlou sodu. V malé misce rozšleháme vejce s olivovým olejem, přimícháme vývar a zakysanou smetanu. Nyní všechny tři směsi spojíme vařečkou a důkladně je promícháme.

Těstem naplníme formičky na muffiny, posypeme je strouhaným sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 25 - 30 minut. Po upečení necháme zeleninové muffiny chvíli vychladnout, poté je ozdobíme lžičkou zakysané smetany a nasekanými bylinkami.

Zeleninové muffiny podáváme teplé. Dobře chutnají ale také studené.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3677x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.