Zeleninové lečo

olej
4 ks barevných paprik
6 ks rajčat
1 ks cibule
4 vejce
sůl
mletý černý pepř




Zeleninové lečo – postup přípravy

Hlavní na tomto jídle je čerstvá, kvalitní a dokonale očištěná zelenina. Rajčata si nakrájíme na kostičky, papriku na tenké proužky, cibuli potom na malé kostičky. Budeme potřebovat hlubokou pánev, nejlépe s pokličkou. Do pánve nalijeme potřebné množství oleje, pořádně ho rozehřejeme a přidáme nakrájenou cibuli. Osmahneme ji, přidáme nakrájená rajčata i papriku a pod pokličkou dusíme. Ze směsi necháme vyvařit vodu. Do hrnečku si rozklepneme všechna vejce a pomocí vidličky je trochu rozšleháme. Poté je nalijeme do zeleninové směsi (tím ji i zahustíme) a pořádně všechno promícháme. Nakonec ještě celé zeleninové lečo dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

Zeleninové lečo chutná nejlépe teplé s čerstvým chlebem jako výborný oběd.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1049x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.