Zeleninová quinoa

1 hrnek quinoy
1,5 hrnku vody
1 menší cibule
olivový olej
200 g listového špenátu
100 g kukuřice
8 sušených rajčat
sůl




Zeleninová quinoa – postup přípravy

Quinou na sítku propláchneme pod tekoucí vlažnou vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Jakmile voda začne vařit, stáhneme plamen na nejnižší stupeň a pod pokličkou vaříme patnáct minut. Po celou dobu pokličku neodkrýváme ani nemícháme. Uvařenou quinou necháme pod pokličkou ještě asi 5 minut dojít. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, na kterém orestujeme cibulku do zesklovatění.

Listový špenát posekáme na menší kousky. Rajčata omyjeme vlažnou vodou a pokrájíme na malé kousky. Na cibulku přidáme kukuřici, posekaný špenát a nakrájená rajčata. Vše podlijeme třemi polévkovými lžícemi vody a pod pokličkou pět minut podusíme. Poté vmícháme uvařenou quinou a dochutíme solí a pepřem.

Zeleninová quinoa se podává ozdobená nasekanou petželkou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1013x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.