Zelená polévka minestrone

60 g másla
250 g nakrájeného chřestu
250 g brokolice
6 jarních cibulek
250 g vyloupaných bobů
250 g hrášku
1 l zeleninového vývaru
250 g fazolových lusků
sůl
mletý pepř



Zelená polévka minestrone – postup přípravy

Chřest, brokolici a jarní cibulku nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme chřest, brokolici, cibulku, boby a asi ¾ hrášku. Krátce osmahneme, přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Dále vaříme na mírném ohni asi 5 minut, dokud není všechna zelenina měkká. Zeleninu vyjmeme, rozmixujeme do hladka a vrátíme do vývaru. Přidáme fazolové lusky nakrájené na kousky a zbytek hrášku, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme dalších 5 minut. Podle chuti nakonec osolíme a opepříme.

Zelená polévka minestrone se podává s pečivem, které můžeme potřít olivovým olejem a krátce opéct na grilu, výborná je i se strouhaným parmazánem.


Stáhnout v PDF
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Káva Žaludovka BIO 200g

Čistá žaludová BIO kávovina z pražených žaludů Žaludová káva byla…

Cena: 105 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Polévka Vigna 120g LeGracie

Polévka s fazolkou mungo a pohankou Po téhle kouzelné fazoli Honza sice až do…

Cena: 29 Kč

Polévka Umbrie 120g LeGracie

Luštěninová polévka po italsku Že se polévkou nenajíte? Že vámi proteče?…

Cena: 29 Kč

Polévka Dolce 120g LeGracie

Jemná zeleninová polévka s jáhlami Polévky LeGracie – to je inspirace z…

Cena: 29 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte