Zelená polévka minestrone

60 g másla
250 g nakrájeného chřestu
250 g brokolice
6 jarních cibulek
250 g vyloupaných bobů
250 g hrášku
1 l zeleninového vývaru
250 g fazolových lusků
sůl
mletý pepř



Zelená polévka minestrone – postup přípravy

Chřest, brokolici a jarní cibulku nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme chřest, brokolici, cibulku, boby a asi ¾ hrášku. Krátce osmahneme, přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Dále vaříme na mírném ohni asi 5 minut, dokud není všechna zelenina měkká. Zeleninu vyjmeme, rozmixujeme do hladka a vrátíme do vývaru. Přidáme fazolové lusky nakrájené na kousky a zbytek hrášku, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme dalších 5 minut. Podle chuti nakonec osolíme a opepříme.

Zelená polévka minestrone se podává s pečivem, které můžeme potřít olivovým olejem a krátce opéct na grilu, výborná je i se strouhaným parmazánem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 777x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.